Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
bychaos bunu yazdı:
-----------------------------
Sen ALLAH'ı anlatma derken ben zaten onunla ilgili birşey demedim ki, soruduğun sorulara cevap verdim kur'andan hadisten ayetten..
Sen 3 kitabın reddedildiğini bile bilmiyorsun derken orada yalnışsın, açıklama yaptım önce şöyle düşün onlar reddedilmedi, sadece tahribe uğramama garantisi yoktu ve kur'an gelecekti son kitap ve tahribe uğramama garantisiyle.
O yüzden, dediğim gibi tek kitabı bilmemiz gerek zaten, az öncede söylediğim gibi, o kitaplar değiştirlmese bile öğrenmekle mükellef değiliz.. Çünkü her peygamberin ve kavm'in kitabı var ama kur'an tüm insanlara geldi eskiden peygamberler kavm'lere gönderilirdi, anlatabildiysem ne mutlu..
Bir diğer olarak, bir yahudi olarak doğmam, herkes müslüman doğar, isa , musa, as. kitaplarına inanlarda müslümandır. Din tektir islamdır, yani ibrahim a.s da müslümandır, musa a.s'da.. Yahudilik hristiyanlık yoktur, o zamanın kitabına ve peygamberlerine inananlarda müslümandır..
Dediğin gibi hangi peygamber geldiyse ona tabi olmak zorundasın ve sadece onun kitabı ilgilendirir seni.. diğer tevrat incil, okuyanlarda o zaman ölmeyelim biz kur'anı bekleyelim onuda öğrenelim davası olurdu öyle birşey yok yani..
Zamanın, peygamberin, kitabın neyse onla sorumlusun...
Dini imanı olmayanlara kur'an oku de , diyorsun iyi güzelde adam kur'ana sövüyor zaten inanmıyor ona direk nasıl aç kuran oku dicem, he şunu diyim ALLAH'ın bir ismi var, 99 isminden biri, onu 40 lokmanın üstüne yazsın cumadan sonra yutsun, melekleri görür ona bakarsan kur'andan daha aşikar delil.. ama bunu nasıl diyeyim onlar sadece sorularına aydınlık istiyorlar kur'andan bile örnek istemiyorlarken kur'anı nasıl oku dicem ki..
Adam ALLAH yok diyor, ya olurmu ALLAH yok diyeni ALLAH cehennemde yakacak demek gibi birşey bu.. Yani bu denli olmaz sadece sorulana cevap istiyorlar veriyoruz şükür..
-----------------------------Sen uzak dur sorulardan. Komik durumlara düşüyorsun sadece. O kadar birbirini tutmayan cümlelerin varki bu postunda hangi birine kim cevap verir okudukça komik geliyor :D Yahudulerin yaşadığı bir devlette tevrat okuyup kuran okumadan tek müslümanlığa inanan olurdun sen :D
"Zamanın, peygamberin, kitabın neyse onla sorumlusun..."
"Yahudilik hristiyanlık yoktur, o zamanın kitabına ve peygamberlerine inananlarda müslümandır.." bu 2 cümleyi birleştir gerisine ben bişey demem
"ALLAH'ın bir ismi var, 99 isminden biri, onu 40 lokmanın üstüne yazsın cumadan sonra yutsun, melekleri görür" Dene bir bakalım :D
"Adam ALLAH yok diyor, ya olurmu ALLAH yok diyeni ALLAH cehennemde yakacak demek gibi birşey bu." Kaç saattir kuranı örnek verme diyorum anlamadın bunu nasıl anladın o da hayret :)
en başta şunları yazaydın da bu kadar laf etmezdim güldüm geçtim... :D Sorularada cevap vermiyorsun sen yazıp karalıyorsun birşeyler. Birşeyler ezberletmişler yada kafanda ekleyip kuruyorsun anlattığını kendin bile anlamıyorsun ... Diyorum ki iyiki islamı kullanarak terör örgütlüğü yapan şu intihar eylemcilerinin çevresinde doğmamışsın. Pes yani sen kazandın !
-
N0NSt0P bunu yazdı:
-----------------------------Sen uzak dur sorulardan. Komik durumlara düşüyorsun sadece. O kadar birbirini tutmayan cümlelerin varki bu postunda hangi birine kim cevap verir okudukça komik geliyor :D Yahudulerin yaşadığı bir devlette tevrat okuyup kuran okumadan tek müslümanlığa inanan olurdun sen :D
"Zamanın, peygamberin, kitabın neyse onla sorumlusun..."
"Yahudilik hristiyanlık yoktur, o zamanın kitabına ve peygamberlerine inananlarda müslümandır.." bu 2 cümleyi birleştir gerisine ben bişey demem
"ALLAH'ın bir ismi var, 99 isminden biri, onu 40 lokmanın üstüne yazsın cumadan sonra yutsun, melekleri görür" Dene bir bakalım :D
"Adam ALLAH yok diyor, ya olurmu ALLAH yok diyeni ALLAH cehennemde yakacak demek gibi birşey bu." Kaç saattir kuranı örnek verme diyorum anlamadın bunu nasıl anladın o da hayret :)
en başta şunları yazaydın da bu kadar laf etmezdim güldüm geçtim... :D Sorularada cevap vermiyorsun sen yazıp karalıyorsun birşeyler. Birşeyler ezberletmişler yada kafanda ekleyip kuruyorsun anlattığını kendin bile anlamıyorsun ... Diyorum ki iyiki islamı kullanarak terör örgütlüğü yapan şu intihar eylemcilerinin çevresinde doğmamışsın. Pes yani sen kazandın !
Anlayamıyorsan biraz daha açıp anlatayım, yani yahudilik ve hristiyanlık diye bir din yoktur, gerçek tevrat'a ve musa a.s biad edende müslümandı demek istiyorum yahudi hristiyan değildi onlar..
Ve komik olan ne onu anlatırmısın... Bilmediğin için cevaplarmı komik geliyor..
İslamı kullanarak kimse örgüt ve terör işi yapamaz bunu islama yamayamaz, işte adam cami bombalar, biz müslümanız der millette ya işte dinciler böyle der inanır, insanların çoğu bu kafada, bizim dinimizde bırak bombayı birini öldüren tüm ümmeti öldürmüş gibidir.. sen o beyni sulu bombacılara ne bakıyorsun.. Onlar tek ayeti okur hüküm ALLAH'ındır'a mana verir, sen bir konuda hüküm verdin mi kafirsin der onların kafa böyle bir kafa..
Sorulara cevap verme diyonda ne anladında güldün onu açıklada millette gülsün yani ortada vahim bir durum varken kumdan kalemi yapıyoruz ayıkamadım..
Birde anlayamadın bu ne kadar saçma bir söz " Kur'an" dan örnek verme.
Yahu, konu başlığı bile din ve islamiyet, yani savunduğumuz meta birkere kur'an, ve biz kur'anı savunuyoruz sizde tam aksini ama biz size aksini savunma demiyoruz, sadece savunduğunuzun yanılgı olduğunu söylüyoruz, siz bize kur'an yanılgı demiyorsunuz direk kur'andan örnek verme diyorsunuz..
Yahu burada din islam ile ilgili nasıl kur'anadan örnek vermeyecem başka ne varki neyden örnek verebilirim ?
Dinle ilgili bir konuda tutup futboldan, baskettenmi örnek vereceğim biraz uyanık olun ya.. -
Allah varsa neden göremeyiz?görmediğimiz şeye nasıl inanırız?
Bu kadar doğal birşey olamaz. Duvarın içinde duvarın ustası aranmaz. Bu soruyu soranlar, güneşin vurduğu su kabarcıklarının içinde güneşin tamamıyla kendisini görmek istiyorlar. bu mümkün değildir. su kabarcıklarına güneş nasıl sığsın. su kabarcıklarındaki güneşin akisleriyle güneş kendisini zaten gösteriyor. Bu soruyu soranlarsa güneşi, yansıdığı su kabarcığının içinde görmek istiyor. buda imkansızdır. Bu mevcud mükemmel düzen herhalde kendiliğinden oluşmadı. demek biri var etti. ona bakılırsa akıl da gözle görülmez. o zaman görmediğimiz şeye inanmayız diyenler akıllarını da inkar etmeli!
Allah herşeyi önceden biliyordu öyleyse neden biz sorumluyuz?
Allah herşeyi biliyor zaten bunu soran daha önce bilmiyor muydu onun aciz olmadığını. bilmese aciz olurdu. ilah olamazdır. bunları düşünmek lazım ilk önce. sanki bu soruyu soranlar küçük çocuklar. bilmiyorlarmıydı bu yaşa kadar Allah'ın aciz olmadığını. Diyelimki, Allah insanı dünyaya göndermeden, Ahirette sorumlu tuttu. Allah ''sen dünyada yaşasaydın bu bu şu şu günahları işleyecektin'' deseydi. o zaman insan ''bize hiç bir şey göstermedin, ben bilmiyorum, böyle günahlardanda haberim yoktu'' diye Rabbine niyazda bulunmaz mıydı. bahanesi olmaz mıydı. ''bize bişey göstermeden bizi sorumlu tuttun'' diye bahane bulmaz mıydı insan. bir çok ayette zaten diyor ya ''onlara peygamber gönderdik ki daha sonra -ya rabbi bize peygamber gönderseydin bu günahları işlemezdik- diye bahane bulmasınlar'' gibi ayetler çoktur.
-
Bu dunyada Ahirette
Öldükten sonra hayat varsa ve ataistsen
Kafnaa göre yaşarsın eğlenirsin yersin içersin
sıçarsın
Öldükten sonra hayat varsa ve inananlardansan
Allahın buyuruğuna göre yaşarsın helal dairesinde yersin içersin eğlenirsin
Sonsuz bir mutluluğa erişirsin
Öldükten sonra hayat yoksa ateistsen
Kafana göre yaşarsın eğlenirsin yersin içersin
Bi bok olmaz
Öldükten sonra hayat yoksa ve inanlardansan
Allahın buyuruğuna göre yaşarsın helal dairesinde yersin içersin eğlenirsin
Bi bok olmaz
Kısaca bu mantıgı kurugunda kendı kendıne sordugunda bunları ınanların hıcbır zararı olmazken ateistlerin zararlı cıktıgı asıkardır ınanların tek kaybı haram olan seyler ıckı zına falan fılan aman ne buyuk kayıp.
Takip ettiğim kadarıyla şuan burda bulunan ateistlerin hiç biri gerçekten tartışmak için soru sormuyor herkez bi alaycı tavırlarla benim düşüncem senin düşünceni çüker havasında yazık..
-
amma cok Din adamı varmış :)
Herkez bir yerden bildigini paylaşmış hatta bazıları köpürmüş patlamış:)
215 tane yazıyı cekinmeden bıkmadan okudum toplasan 10 tane adam Gibi Yol gostermeye çalışan var Gerisi bildigini okumuş. :)
Az daha ugrasalım Belki bi peygamber iner bizleri görür Dogru yolu Gösterir, Kafasında soru isareti olanların soru isaretlerini yok eder..
hazır konu açılmış iken . Büyük Bi Toplum derki işte musluman olmayan islam dininde olmayan ota puta tapan Cehennemde Yanmayi hak ediyor yada cehennemde yanıcaktır diyor.
Dünyadaki Musluman sayısı nekadar?
Dünyadaki Hristiyan sayısı nekadar ?
Dünyada putlara tapanlarin sayisi nekadar ?
Dünyada Hiçbirşey e inanmayanların sayisi nekadar?
Dünyada Hayvanlara Tapan nekadar ?
Dünyada Ateş e Tapan nekadar?
Dünyada Seytan a tapan ne kadar ?
insan var ...
benim kafamdaki bir soru isaretide Bu Ben türkiyede Musluman bir aileden olmasaydım Dogmasaydım..
Hindistan da Bir Hindu ailesinden Dogsaydım ineklere tapsaydım yanarmıydım Cehennemde :) ozaman Benim Sucum Günahım ne :)
-
Bu soru şu şekildede sorulabilir ben afrıkanın balta gırmemıs ormanlarında 100 kısılık bı kabıledenım ve ben orda allahın kelamını nerden duyacagımda ogrenıcem dıye bunu zamanında ben merak edıp sordugumda verılen cevap her kavme bı rpeygamber gonderılmıstır dendı yanı allahın varlıgından haberdar olmayan hıcbır canlı yoktur suan alemde hındular da dahıl aklın yokmu senın dusunurdun o zman ulan ben ıneke nıye tapıyorum bu ınek ban ne verebılırkı ? benden acız aklı bıl eolmayan bı varlık ???
Diyorum ya gerçekten sorulan bi soru değil sizinki çoğunuzunki tamamiyle özenti bir ateistlik gerçekten cevap arayan insanlar değilsiniz ve kendinizi kandırmaya evam edin gerçekten sorular sormya başladığınızda cevap vericem
-
rushOut bunu yazdı:
Bu soru şu şekildede sorulabilir ben afrıkanın balta gırmemıs ormanlarında 100 kısılık bı kabıledenım ve ben orda allahın kelamını nerden duyacagımda ogrenıcem dıye bunu zamanında ben merak edıp sordugumda verılen cevap her kavme bı rpeygamber gonderılmıstır dendı yanı allahın varlıgından haberdar olmayan hıcbır canlı yoktur suan alemde hındular da dahıl aklın yokmu senın dusunurdun o zman ulan ben ıneke nıye tapıyorum bu ınek ban ne verebılırkı ? benden acız aklı bıl eolmayan bı varlık ???
Diyorum ya gerçekten sorulan bi soru değil sizinki çoğunuzunki tamamiyle özenti bir ateistlik gerçekten cevap arayan insanlar değilsiniz ve kendinizi kandırmaya evam edin gerçekten sorular sormya başladığınızda cevap vericem
-----------------------------pardon hocam inanc sayılarınıda belirtirmisin ? unutmussunuz sanirim :)
edit : yardımcı olayım
Dünya'daki Dinler
1. Afrika Geleneksel Dini
2. Ana Yerli İnançlar
3. Bahailik
4. Budizm
5. Cao Dai
6. Çin Geleneksel Dini
7. Farangizm
8. Hristiyanlık
9. İslamiyet
10. Jainizm
11. Juche
12. Mormonluk
13. Musevilik/Yahudilik
14. Neopaganizm
15. Rastafari Akımı
16. Sihizm
17. Şinto
18. Tengricilik
19. Tenrikyo
20. Tinselcilik
21. Üniteryan Üniversalizm
22. Yehova'nın Şahitleri
23. Zerdüştlük
bukadar inanc var bunların sayılarını biliyormusun.. yoksa bunların alayı aptal gerizekalı da sadece islamiyet dininde olanlarmı akıllı ?
-
HoLyCat bunu yazdı:
amma cok Din adamı varmış :)
Herkez bir yerden bildigini paylaşmış hatta bazıları köpürmüş patlamış:)
215 tane yazıyı cekinmeden bıkmadan okudum toplasan 10 tane adam Gibi Yol gostermeye çalışan var Gerisi bildigini okumuş. :)
Az daha ugrasalım Belki bi peygamber iner bizleri görür Dogru yolu Gösterir, Kafasında soru isareti olanların soru isaretlerini yok eder..
hazır konu açılmış iken . Büyük Bi Toplum derki işte musluman olmayan islam dininde olmayan ota puta tapan Cehennemde Yanmayi hak ediyor yada cehennemde yanıcaktır diyor.
Dünyadaki Musluman sayısı nekadar?
Dünyadaki Hristiyan sayısı nekadar ?
Dünyada putlara tapanlarin sayisi nekadar ?
Dünyada Hiçbirşey e inanmayanların sayisi nekadar?
Dünyada Hayvanlara Tapan nekadar ?
Dünyada Ateş e Tapan nekadar?
Dünyada Seytan a tapan ne kadar ?
insan var ...
benim kafamdaki bir soru isaretide Bu Ben türkiyede Musluman bir aileden olmasaydım Dogmasaydım..
Hindistan da Bir Hindu ailesinden Dogsaydım ineklere tapsaydım yanarmıydım Cehennemde :) ozaman Benim Sucum Günahım ne :)
-----------------------------“Şüphesiz, iman edenler(le) Yahudiler, Hıristiyanlar ve sabiiler(den kim) Allah'a ve ahiret gününe iman eder ve salih amellerde bulunursa, artık onların Allah Katında ecirleri vardır. Onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.” (Bakara Suresi, 62)
-
bychaos bunu yazdı:
-----------------------------griffin bunu yazdı:
Çok uzun okuyamadım ama öncelikle istedigin kadar iyilik yap inanmadıkça cennete gidemezsin . adamda namaz yyok oruç yok cennete gidicem kalbim temiz bunu çıkaranın akıl saaglıgından şüphe ederim .
Allah senin yarın ne yapacagını bilmiyor çünkü insan kaderini kendisi yazar allah sadece sana belli bi ömür ve anne baba verir o kadarki annende belli degildir baban bellidir. Hz.muhammed(s.a.v) derki : benim yanımdakiler dostlarım mucizeleri görerek inandılar bizden sonrakiler mucizeleri görmeden inandılar onlarda benim kardeşim ve onlar için allaha daha çok yalvaracagım. Kuran aç bi oku mealden o yazılarınları bi insanın yazamayacagını verilen bilgilerin tarihle birebir olduguna ve emirlerine bak anlarsın mucizeyi.
Birşey dicem " ALLAH senin yarın ne yapacağını bilmiyor çünkü insan kaderini kendisi yazar " deyip sen dinimi savunuyorsun ? Onu anlayamadım ben şimdi trajikomik birşey gibi geldi.
Dini savunmak değil o gerçek olan herkes kaderini kendisi yazar.şuan burda bunu yazmak yerine cernde atomları çarpıştırabilirsin. sana kalmış bişe -
Anakroniq bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
Hocam ebu davud diye yazdiginin hic bi temeli yok bi insan ayni seyde 100 tane cesit trait tasimaz tasiyamaz. Ayrica ben de sana onu anlatmaya calisiyorum evrim zaten random mutation ve benzeri seyler ile olusuyor. Mavi gozun olusumu mutasyondur mesela. Evrim de ayni sekilde hocam mutasyonu kabul edip evrimi etmemen garip. Ayrica beyaz insabdan degil siyah irktan geldigimizi belirtme ihtiyaci hissettim. Bi de yani topraktan yaratildigimiza mi inanmak sizce daha makul yoksa butun canlilarin prokaryotlardan farklilasarak gelismesi mi?
-----------------------------Ebu Davud'un yazmış olduğu kitap ve kendisi hakkında bilgi için TIKLA.
Darwin’in zamanında genetik ve mikrobiyoloji gibi hücre ve üreme konularına bilimsel açıklamalar getiren bilimler mevcut değildi. Bunun için iddialarına karşı, kesin bir şey söylenemiyordu. Bu bilimlerin ortaya çıkması, Darwin’in teorisini temellerinden sarstı. Bu durumda evrimciler de yeni yollar aramak durumunda kaldılar ve teoriye mutasyon mekanizması eklendi.
Bu iddiaya göre, mutasyonlar, yani canlının genetik şifresi DNA’da meydana gelen hasar, bozulma ve kopmalar neticesinde yeni canlılar oluşuyordu ve doğal seleksiyon bunları ayıklayarak güçlülerin hayatta kalmalarını sağlıyordu.
Oysa bu durum teoriyi kendi içinde bile çelişkili hale getirmişti. Çünkü mutasyonlar canlıya zarar verip yaşama şansını azaltıyordu. Zaten çok nadiren meydana gelen bir mutasyon, üstelik de kazanılan özelliğin bir sonraki nesle aktarılabilmesi için ancak üreme hücrelerinde olması gerekirken, canlıya büyük zarar veriyordu. Tek bir faydalı mutasyonu tanımlamak bile çok zorken, türü değiştirebilecek bir mutasyonlar zincirini düşünmek imkânsızdı.
1953’de Miller bir deney gerçekleştirdi. Evrimcilerin iddialarındaki doğal seleksiyon mekanizmasının tek bir örneğinin bile mevcut olmadığını, çeşitli sebeplerden dolayı hayvan toplulukları sayılarında değişme yaşandığını, ancak hiçbir zaman bir kedinin köpeğe, bir çamın meşeye dönüşmediğini ispat etti. Moleküler düzeyindeki incelemelerinde, aminoasitlerin yapılarının evrimle açıklanamayacağı görüldü.Evrimi kanıtlamak uğruna laboratuvarlarda radyasyona maruz bırakılan deneklerde ulaşılan sonuç, bacakları kafalarından çıkan meyve sineklerinden öteye gidememiştir. Bugüne kadar gözlemlenmiş hiçbir yararlı mutasyon örneği yoktur. Gözlemlenmiş tüm mutasyonlar zararlıdır.
Pierre-Paul Grassé:
Ne kadar çok sayıda olursa olsunlar, mutasyonlar herhangi bir evrim meydana getirmezler. (Pierre-Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, s. 88 )Stephen Jay Gould:
Bir mutasyon büyük ve yeni bir ham malzeme (DNA) oluşturmaz. Türleri mutasyona uğratarak yeni bir tür elde edemezsiniz. (Hoimar Von Ditfurth, Dinozorların Sessiz Gecesi 2, Alan Yayıncılık, Kasım 1996, İstanbul, Çev: Veysel Atayman, s.66-69 )
-----------------------------hocam bogazici molekuler biyoloji ve genetik okuyorum, bize ilk ogretilen sey evrim, yararli mutasyon tabi ki vardir. kahverengi gozun mutasyona ugrayip mavi olmasi vb. lutfen arastir hocam. objektif bi sekilde, oyle harun yahya modunda takilma lutfen, biraz ufkunuzu acin iki taraftan bakin.