Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
TheIceberg bunu yazdı:
-----------------------------
Anakroniq bunu yazdı:
TheIceberg bunu yazdı:
Hocam ebu davud diye yazdiginin hic bi temeli yok bi insan ayni seyde 100 tane cesit trait tasimaz tasiyamaz. Ayrica ben de sana onu anlatmaya calisiyorum evrim zaten random mutation ve benzeri seyler ile olusuyor. Mavi gozun olusumu mutasyondur mesela. Evrim de ayni sekilde hocam mutasyonu kabul edip evrimi etmemen garip. Ayrica beyaz insabdan degil siyah irktan geldigimizi belirtme ihtiyaci hissettim. Bi de yani topraktan yaratildigimiza mi inanmak sizce daha makul yoksa butun canlilarin prokaryotlardan farklilasarak gelismesi mi?
-----------------------------Ebu Davud'un yazmış olduğu kitap ve kendisi hakkında bilgi için TIKLA.
Darwin’in zamanında genetik ve mikrobiyoloji gibi hücre ve üreme konularına bilimsel açıklamalar getiren bilimler mevcut değildi. Bunun için iddialarına karşı, kesin bir şey söylenemiyordu. Bu bilimlerin ortaya çıkması, Darwin’in teorisini temellerinden sarstı. Bu durumda evrimciler de yeni yollar aramak durumunda kaldılar ve teoriye mutasyon mekanizması eklendi.
Bu iddiaya göre, mutasyonlar, yani canlının genetik şifresi DNA’da meydana gelen hasar, bozulma ve kopmalar neticesinde yeni canlılar oluşuyordu ve doğal seleksiyon bunları ayıklayarak güçlülerin hayatta kalmalarını sağlıyordu.
Oysa bu durum teoriyi kendi içinde bile çelişkili hale getirmişti. Çünkü mutasyonlar canlıya zarar verip yaşama şansını azaltıyordu. Zaten çok nadiren meydana gelen bir mutasyon, üstelik de kazanılan özelliğin bir sonraki nesle aktarılabilmesi için ancak üreme hücrelerinde olması gerekirken, canlıya büyük zarar veriyordu. Tek bir faydalı mutasyonu tanımlamak bile çok zorken, türü değiştirebilecek bir mutasyonlar zincirini düşünmek imkânsızdı.
1953’de Miller bir deney gerçekleştirdi. Evrimcilerin iddialarındaki doğal seleksiyon mekanizmasının tek bir örneğinin bile mevcut olmadığını, çeşitli sebeplerden dolayı hayvan toplulukları sayılarında değişme yaşandığını, ancak hiçbir zaman bir kedinin köpeğe, bir çamın meşeye dönüşmediğini ispat etti. Moleküler düzeyindeki incelemelerinde, aminoasitlerin yapılarının evrimle açıklanamayacağı görüldü.Evrimi kanıtlamak uğruna laboratuvarlarda radyasyona maruz bırakılan deneklerde ulaşılan sonuç, bacakları kafalarından çıkan meyve sineklerinden öteye gidememiştir. Bugüne kadar gözlemlenmiş hiçbir yararlı mutasyon örneği yoktur. Gözlemlenmiş tüm mutasyonlar zararlıdır.
Pierre-Paul Grassé:
Ne kadar çok sayıda olursa olsunlar, mutasyonlar herhangi bir evrim meydana getirmezler. (Pierre-Paul Grassé, Evolution of Living Organisms, Academic Press, New York, 1977, s. 88 )Stephen Jay Gould:
Bir mutasyon büyük ve yeni bir ham malzeme (DNA) oluşturmaz. Türleri mutasyona uğratarak yeni bir tür elde edemezsiniz. (Hoimar Von Ditfurth, Dinozorların Sessiz Gecesi 2, Alan Yayıncılık, Kasım 1996, İstanbul, Çev: Veysel Atayman, s.66-69 )
-----------------------------hocam bogazici molekuler biyoloji ve genetik okuyorum, bize ilk ogretilen sey evrim, yararli mutasyon tabi ki vardir. kahverengi gozun mutasyona ugrayip mavi olmasi vb. lutfen arastir hocam. objektif bi sekilde, oyle harun yahya modunda takilma lutfen, biraz ufkunuzu acin iki taraftan bakin.
-----------------------------Hatırlayacaksınız, bir organizmanın DNA'sında bir değişikliğin olması hemen her zaman onun için zararlıdır; başka bir deyişle yaşamını sürdürebilme kapasitesinde azalmaya yol açar. Bir benzetme yapalım; Shakespeare'in oyunlarına rastgele eklenen cümlelerin onları daha iyi yapması pek olası değildir... Temelinde DNA değişiklikleri ister mutasyonla, ister bizim dışarıdan bilerek eklediğimiz yabancı genlerle olsun, yaşamı sürdürebilme şansını azaltma özelliklerinden dolayı zararlıdır. (Mahlon B. Hoagland, Hayatın Kökleri, s. 153 )
Warren Weaver (Evrimci bilim adamı). Weaver, İkinci Dünya Savaşı'nın ardından nükleer silahların sonucunda oluşan mutasyonları incelemek için kurulan Atomik Radyasyonun Genetik Etkileri Komitesi'nin (Committee on Genetic Effects of Atomic Radiation) hazırladığı rapor hakkında şöyle diyordu:
Çoğu kimse, bilinen tüm mutasyon örneklerinin zararlı olduğu sonucu karşısında şaşıracaktır, çünkü mutasyonlar evrim sürecinin gerekli bir parçasıdır. Nasıl olur da iyi bir etki -yani bir canlının daha gelişmiş canlı formlarına evrimleşmesi- pratikte hepsi zararlı olan mutasyonların sonucu olabilir? (Warren Weaver, "Genetic Effects of Atomic Radiation", Science, cilt 123, 29 Haziran, 1956, s. 1159 )
Üstelik mutasyona uğramış genlerin, karşılaşılan durumların büyük çoğunluğunda ve şimdiye kadar üzerinde çalışılan türlerde zararlı etkilerine rastlanmıştır. En uç durumlarda zararlı etkiden kastettiğimiz ölüm demektir. Diğer durumlarda ise döl üretebilme olanağının azalması veya diğer bazı ciddi anormallikler anlamına gelir. (Warren Weaver, "Genetic Effects of Atomic Radiation", Science, s. 1158 )Hocam ben kafamdan yazmıyorum bu söylediklerimi, yıl ve kaynak da eklenmiş halde bulduklarımı seninle paylaşıyorum...
-
TheIceberg bunu yazdı:
dunya hayatinda sarabi ve zinayi yasaklayip (ki cariyelerinle ve imam nikahli karilarinla yapmak serbest) cennette bunlari odul olarak vaad eden bi dine inanmak?
bu dediklerine cidden inaniyo musun hocam? insanin farkli farkli topraklardan yaratildigina? hic sorgulamamak niye?
Sen bu kadar renk nasıl oldu diyorsun, biz topraktan yaratıldığımızı savunuyoruz zaten ve topraktan geldiğini söylüyoruz cevaplıyoruz sorunu ya diyorsun bunamı inanıyon ya ne aksi adamsın bilmediğin doğruyu gösteriyorum onada karşı çıkıyorsun ben sana şöyle diyim..
Bir adam var mavi gözlü, oğullarına bakıyorsun siyah gözlü, onların oğullarına bakıyorsun yani ilk adamın torunları oluyor onların biri mavi gözlü diğerleri siyah gözlü ? bu nerden geldi şimdi, babaları siyah gözlüydü ama dedeleri mavi gözlü diye, ona benzediler, buda bunun gibi birşey..
Farklı renkteki topraklardan, bunların hepsi zaten adem a.s da olan birşey tabiki siyahta kızılda beyazda ondan gelecek çünkü hamurunda var bu..
Ayrıca, cariye demek köle demek, isterse 100 cariyen olsun onlar başı saçı açık hür kadınlardır, islam köleliği kaldırmak adına bir günah işledin mesela 3 köle azad et gibi şeyler koymuştur kölelikte islamın sayesinde kalktı, kadınları öldürmekte bir mal gibi görmekte islamın sayesinde kalktı ama ne kıymet bilirsiniz.. -
ozsar07 bunu yazdı:
bychaos bunu yazdı:
ozsar07 bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca Darwin teorisini ortadan kaldırmak için sunulan Adem ve Havva dan geldik durumunu kim açıklayacak ? Onca çeşit insan siyahı, kızılı, beyazı, çekik gözlüsü, sarısı nereden çıktı ? madem anamız tek babamız tek, kardeş kardeşi neyse o kadar detaya girmeyeyim artık... Sırf bu Adem baba Havva ana olayı bile beni din olgusuna karşı şüpheci yapmaya yetiyor...
Bak şüpheli çocuk izah edeyim...
ALLAH'u Teâla Hazretleri ( C.C ) Adem a.s yaratacağı zaman, cebrâil, a.s'a dünya'ya inip çeşitli toprak parçalarından almasını ister, kızıl toprak, siyah toprak, sarı toprak, renkler oradan gelir.. Hani bazı insan serttir bazısı yumuşak ya, işte o bile toprağın sertliği yumuşaklığındandır, toprağı sert derler biraz sohbet dinleyin inkâr etme kolay...
Çok uzun kıssadır, sonra cebrail a.s alamaz toprak yalvarır geri döner YA RABBİ toprak sana sığındı sana sığınana ben ne yapabilirim der, 2 melek daha iner, onlarda alamaz toprak yalvarır, sonra azrail, as iner toprak yine yalvarır ama azrail a.s'da emir karşında birşey yapamayacağını söyler ve alır, işte o yüzdende can alma işi azrail a.s 'a verilmiştir.. şimdi ben onu anlatmaya kalksam bayağı sürer..
Anladın mı renkler nerden geliyor..
Tüm ateistlerin soruları itina ile cevaplanır biîznillah, yeterki soru sorsunlar tüm postlarımı okuya bilirler aydınlatıcı tüm cevapları vermişim..
-----------------------------Bak çok bilmiş ama cahal çocuk ( benim senin yaşında oğlum var )
Ben Ademin nasıl yaratıldığından bahsetmiyorum önce onu anla;senin mantığına göre:
ADem rengarenk spermleri ile Havva'yı dölledi; Havva bir doğurdu zenci, bir daha doğurdu beyaz, başka bir tane kızıl, bu böyle gitti diyelim yani 77 milletten insan tek anadan tek babadan oldu...
Eeeee ben sonrasını soruyorum o aynı anadan babadan gelen çocuklar kardeş değil mi?
Kardeş kardeşi hallederse akraba evliliği sonucu doğan embesil ve sakat çocukları geçelim, ensest bir ilişkiye hangi din onay veriyor ?
Ama bir dakika galiba haklısın Adem ve Havvadan geldiğimiz galiba dogru!!! böyle kıssa ve hikayelere inanarak ve bunları öne sürerek din savunmak ancak kromozon fazlalığından kaynaklanır bunun da sebebi yakın akraba ilişkileri sanırım...
Ayrıca Türklerin ve diğer milletlerin kılınç yolu ile zorla hak yoluna davet !!! edilmesi konusunu özenle atlaman gözlerimi yaşarttı...
Ve sen yada senin gibi düşünenler aynı inanç ile dolu olarak burada doğacağına 5000 km ötede doğsan ve inançlı bir Katolik olsan hatta peder veya papazolarak yetiştirilsen inançına göre yaşasan ama sizin tabirinizle sırf Kafir olduğun için cezalandırılacaksın ( müslümanın hrıstiyana bakış açısı ile düşün)
Hem Tanrıya inanıp onun isteklerine göre yaşıyorsun ama aynı tanrının Adı Allah olan dinine göre sen yeterince inançlı değilsin...
Sırf bu bile dinlerin sömürü olduğunu, bencil ve acımasız olduğunu ortaya koyar. Tarih din adına öldürülen milyarlarca insandan bahsederken din olgusunu şirin gösterme çabaları komik bunu göremeiyormusunuz ?
Hem Allahın verdiği canı Allah alır de hemde Allaha inanmayanı iman etmeyeni katletmek caiz de... bu ne perhiz; bu ne lahana turşusu...
Ben bir güce, inanırım kimi Tanrı der kimi Allah der ama o inandığım güçe inandığımı belli etmek yani çevreye reklamını yapmak için kitaba deftere hacıya hocaya beynime kan gider eklemlerim güçlenir diye eğilip kalmaya gerek duymuyorum...
Kendi sınırlarımı biliyorum ve ne fiziksel ne ruhsal ne de maddi olarak kimsenin sınırlarına girmiyorum...
benim inandığım ve güvendiğim güç sevgi ve gerçek insandır Yani
Ene'l - Hakk' dır benim düşüncem ve inancım....
En-el Hak 'mış düşüncen miş, senle pm leştik herhalde öyle hatırlıyorum, ve bana kur'anı okuduğunu anlatmıştın eğer o sensen millet gülüyor sana şuan, sen kur'anı okudun ezberledinde neye göre okudun onu kendin bile çözememişin..
Adem Ve Havva a.s ilk çocukları olduğunda 2 tane sonra 2 tanede kız olduğunda, onlarla çapraz evlilik yaptırdı, habil a.s da bu yüzden öldürüldü kabil tarafından ilk kafir'de kabil'dir..
Adem a.s toprak ve hepsi farklı toprak olduğundan zaten çocuklarda farklı oldu yani ALLAH bir adem a.s yaratacağına her farklı renkteki topraktan her rengine kendine özgü birini yaratsaydı onlardan olsaydı çocuklar kafan karışmazdı..
Ama bir kişiye yüklenmiş o kadar özellik onda hemen conta yakıyorsun hepimiz kardeşiz lafı oradan gelir işte ama her çocuktaki toprak farklı, ruh farklı sen ne ensestinden bahsediyorsun..
boşuna okuyorsun o kadar şeyi sen din konularına yorum yapma en iyisi yüzüne gözüne bulaştırıyorsun olayı... -
Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.
Cvp : Daha ne yapcen fıtratını inkar ettin :) Her insanın yaratılışında vardır bu araştır tarafsız şekilde bişeylere inanma isteği bilimsel kantlı bişey...fetret devrinde bile (peygamberlerin kesintiye uğradığı insanlara tebliğ gönderilmediği 400 senelik sanırım bi bölüm )... , insanların doğasında bişeylere inanma ihtiyacı var ve en büyük günah zaten yaradanını inkar etmektir sen diyosun iyi bi insanım iyiliği egolarını tatmin etmek için yapıyosun iyi desinler diye yapıyosun olması gerektiği için yapıyosun yaradan için yapmak çok farklı bişey , herkes bişeyler yazmış ben uzun uzun okumadım hepsini kimisi iyice cozutmuş saçmalamış neden bu hale geldik cünkü beynimiz yıkandı yıllardır din alehiynde İslam aleyhinde özeliklikle , Bu konunun asıl yeri burası değil kardeşim git güzel ehli sünnet bi siteye hiçmi site bilmiyosun vereyim isim git oraya yaz derdini sana ispatlarıyla hadislerle ayetlerle acıklasınlar burda herkes sallıyo bilip bilmeden ehil konuşmuyo bende anlatırım uzun uzun ispatlarıyla hepsini istersen ekle beni sait@mail.com < sormak istediğin ne varsa cevaplarım çok araştırdım ben çokta düşündüm , mucize istiyosun bide onu gördüm yürüyosun geziyosun yazısıyon bunlar yeterli değilmi sakatları örnek verme sakın şimdide onlarında sınavı onla , inanmak istemeyen inanmaz milletin kafasını bulandırma ama zaten kimsenin imanı kuvvetli değil bence sadece bu konuyu acıp o şekilde bi uslup kullandığın ve yerini burası seçtiğin için büyük bi günahtasın bu işi ehillerine sor , Herkes bi yorum yazmış bende azcık daha uzatayım birkaç şey ekliyim tarafsız olarak ateistim demene muhalefet ...
1 ) Dünyanın yüzde %90 kusuru bişeylere inanıyo bi zeki siz mi varsınız gerisi salak.. (saçma sapan şeylere tapanlar bile ateisten iyidir)
2 )Kendine bi sor yada kim varsa ataist neden inanmıyo :) genelde içimizde isyana bağlanır bu mesele eziklikten kaynaklanan farklılık , farklı olma isteği ..
3 )bi kendine bak vucuduna git biraz kitap oku biyoloji oku insan bedenini araştır belgesel izle bu kadar şey yokolmak içinmi yaratıldı ? En azından sen kendine yedirebiliyormusun yok olmayı ... şayet düşünüyosun diğer tarafı cehennemden bahsediyosun güyya sorguluyosun hiçbişey bilmeden bi farklılık bi tarz yaratıyosun kendince , cehennem var düşünüyosunda inansan ne kaybetcen ? gerçi boş boş inanmanın bi yararı yokta.. muza tapsan anlarım ama ateistlik ve daha beteri satanizm bana göre kabul edilmicek bişey...
4 ) 23 yaşındasın bu kadar sene geçirmissin o kadar müslüman arasında hiçmi merak etmedin bu insanların inandıkları ne ? Peygamberleri kim napmış ... cenneti cehennemi duymuşsun ... neden merak etmedin ayrıntılarını ? şeytan diye bişey var buna inanıyomusun bilmiyorum inanmaman gerekli Allah'a inanmıyosan neyse bence şeytanın baya bi maskarası olmuşsun :) mutlaka tarih okudun biçok şeyede inandın buna inanmaktan seni ne alakoydu ? sadece farklı olma isteği ve saçma bi isyan ... Elhamdülilah ben inanıyorum ve boş inanmıyorum tüm arkadaşlarada tavsiyem müslümanım diyen gitsin araştırsın okusun öğrensin islamın farzlarından biride din ilmini öğrenmektir bizde yok bu yüzlerce gereksiz küfür biliriz birsürü yabancı düşünür bilmemkimin sözlerini Peygamber efendimizin kaç tane hadisini biliyoruz ? yada kaç ayet ? ateist arkadaş yanlız değilsin şeytan senle olduğu gibi bizlerlede birlikte :) mucizeyi son nefeste azrail gösteriyo o zaman inansanda fayda etmiyo :) gidip gelmiş değilim ama inanıyorum ... illakide ispat istiyosan ayetlere bak hadi ayetler ağır gelir hadislere bak 1400 yıl önce bu zaman ne kadar iyi anlatılmış ahir zaman hadisleri diye yaz youtube'a biraz oku araştır , inanmamakla egonu tatmin etmekten başka eline ne geçti ? okudukca öğrendikçe inanırsın ama korkmaman gerekli inanmaktan neyse uzatmıyım dedim çok uzattım :) ayet hadis yazmıyım buraya biraz sen araştır dediğim gibi ehillerine git burası bence gerçekten yeri değil cünkü bi görüş bi görüşü tutmaz burda nedenide cahiliyetimizdir ne yazıkki ... Son olarak bu kadar büyük bi evren bu düzen yok olmak için yaratılmadı en azından ben :) kendime yediremem bunu ... neden islam diğer dinleride çok araştırdım islamda süphe yok ispat çok herşey delil...
-
biraz sonlara doğru okudumda siz bilimsel konulara girmişsiniz yafu :) ateisti inandırdıkta bide bilimsel acıklama yapcez bunlara biraz öğrenin saçma sapan ingiliz bilimadamının 1800 lerde maymun kafasına insan cenesi yapıştırıp bi mutasyonla turedik deyip 1900 lere yakın yine bi ingiliz tarafından onun hilesi tespit edildi :) biraz bilginiz olsa mutasyonu kabul etmeniz imkansız yafu bence bu konuyu kapatın inanan inansın inanmayana zorlamı, napmaya calışıyo bu konuyu acan ha bire muhalefet olan kişiler kendini bişeymi zannetdiyo herkes salak inanıyo o akıllı :) aferin evladım sen aklınala uzun uzun yaşa varmı yokmu görürsün mutlaka bigün :)niye milleti inandırmamaya calışıyosunuz bozmaya calışıyosunuz eziksiniz tek kelimeyle :) kendiniz inanmıyosunuz inanmayın yazık bizim müslimlerde tebliğ sünnettir deyip ha bire anlatıyo Allah bol sevap versin onlara ama uğraşmayın bunlarla bitmez dedikleri biliyolarda bişeyler sadece muhalefet öğrenmişler :) Huri muri yazmış biri yafu bişey dicem olmucek sen yumurtadanmı cıktın evladım :D Cinsel isteğin yokmu yada zevk almıyomusun ağzıma açtırma yafu :D Kuş ötmüyo heralde :) Diğer dünyada bu dünya gibi tek farkı cennete gidersen güzelliklerle dolu olması ben bu dünyada eşimle birlikte olmaktan zevk alırım diğerleriyle yasak etmiş Rabbim elimden geldiğince uzak dururum diğer taraftada mükafatını alırım bu kadar basit islamcılara yobaz derler kendileri daha yobaz :) Saçma sapan zıvlamışlar ha bire yazık yafu ... inananlara yada inanmak isteyenlere tavsiye herşeyin bi acıklaması var adam gibi gidin burda boş boş muhalefet yapcağınıza araştırı.. Müslümanları yolundan döndürmek isteyenlerede lanet olsun...
Ben 2005 üyesiyim uzun süredir takip ediyorum Tahribatı.
buraya yakışmıyo bu konular ... Silinmesi dileğiyle..
-
bychaos bunu yazdı:
ozsar07 bunu yazdı:
bychaos bunu yazdı:
ozsar07 bunu yazdı:
-----------------------------Ayrıca Darwin teorisini ortadan kaldırmak için sunulan Adem ve Havva dan geldik durumunu kim açıklayacak ? Onca çeşit insan siyahı, kızılı, beyazı, çekik gözlüsü, sarısı nereden çıktı ? madem anamız tek babamız tek, kardeş kardeşi neyse o kadar detaya girmeyeyim artık... Sırf bu Adem baba Havva ana olayı bile beni din olgusuna karşı şüpheci yapmaya yetiyor...
Bak şüpheli çocuk izah edeyim...
ALLAH'u Teâla Hazretleri ( C.C ) Adem a.s yaratacağı zaman, cebrâil, a.s'a dünya'ya inip çeşitli toprak parçalarından almasını ister, kızıl toprak, siyah toprak, sarı toprak, renkler oradan gelir.. Hani bazı insan serttir bazısı yumuşak ya, işte o bile toprağın sertliği yumuşaklığındandır, toprağı sert derler biraz sohbet dinleyin inkâr etme kolay...
Çok uzun kıssadır, sonra cebrail a.s alamaz toprak yalvarır geri döner YA RABBİ toprak sana sığındı sana sığınana ben ne yapabilirim der, 2 melek daha iner, onlarda alamaz toprak yalvarır, sonra azrail, as iner toprak yine yalvarır ama azrail a.s'da emir karşında birşey yapamayacağını söyler ve alır, işte o yüzdende can alma işi azrail a.s 'a verilmiştir.. şimdi ben onu anlatmaya kalksam bayağı sürer..
Anladın mı renkler nerden geliyor..
Tüm ateistlerin soruları itina ile cevaplanır biîznillah, yeterki soru sorsunlar tüm postlarımı okuya bilirler aydınlatıcı tüm cevapları vermişim..
-----------------------------Bak çok bilmiş ama cahal çocuk ( benim senin yaşında oğlum var )
Ben Ademin nasıl yaratıldığından bahsetmiyorum önce onu anla;senin mantığına göre:
ADem rengarenk spermleri ile Havva'yı dölledi; Havva bir doğurdu zenci, bir daha doğurdu beyaz, başka bir tane kızıl, bu böyle gitti diyelim yani 77 milletten insan tek anadan tek babadan oldu...
Eeeee ben sonrasını soruyorum o aynı anadan babadan gelen çocuklar kardeş değil mi?
Kardeş kardeşi hallederse akraba evliliği sonucu doğan embesil ve sakat çocukları geçelim, ensest bir ilişkiye hangi din onay veriyor ?
Ama bir dakika galiba haklısın Adem ve Havvadan geldiğimiz galiba dogru!!! böyle kıssa ve hikayelere inanarak ve bunları öne sürerek din savunmak ancak kromozon fazlalığından kaynaklanır bunun da sebebi yakın akraba ilişkileri sanırım...
Ayrıca Türklerin ve diğer milletlerin kılınç yolu ile zorla hak yoluna davet !!! edilmesi konusunu özenle atlaman gözlerimi yaşarttı...
Ve sen yada senin gibi düşünenler aynı inanç ile dolu olarak burada doğacağına 5000 km ötede doğsan ve inançlı bir Katolik olsan hatta peder veya papazolarak yetiştirilsen inançına göre yaşasan ama sizin tabirinizle sırf Kafir olduğun için cezalandırılacaksın ( müslümanın hrıstiyana bakış açısı ile düşün)
Hem Tanrıya inanıp onun isteklerine göre yaşıyorsun ama aynı tanrının Adı Allah olan dinine göre sen yeterince inançlı değilsin...
Sırf bu bile dinlerin sömürü olduğunu, bencil ve acımasız olduğunu ortaya koyar. Tarih din adına öldürülen milyarlarca insandan bahsederken din olgusunu şirin gösterme çabaları komik bunu göremeiyormusunuz ?
Hem Allahın verdiği canı Allah alır de hemde Allaha inanmayanı iman etmeyeni katletmek caiz de... bu ne perhiz; bu ne lahana turşusu...
Ben bir güce, inanırım kimi Tanrı der kimi Allah der ama o inandığım güçe inandığımı belli etmek yani çevreye reklamını yapmak için kitaba deftere hacıya hocaya beynime kan gider eklemlerim güçlenir diye eğilip kalmaya gerek duymuyorum...
Kendi sınırlarımı biliyorum ve ne fiziksel ne ruhsal ne de maddi olarak kimsenin sınırlarına girmiyorum...
benim inandığım ve güvendiğim güç sevgi ve gerçek insandır Yani
Ene'l - Hakk' dır benim düşüncem ve inancım....
En-el Hak 'mış düşüncen miş, senle pm leştik herhalde öyle hatırlıyorum, ve bana kur'anı okuduğunu anlatmıştın eğer o sensen millet gülüyor sana şuan, sen kur'anı okudun ezberledinde neye göre okudun onu kendin bile çözememişin..
Adem Ve Havva a.s ilk çocukları olduğunda 2 tane sonra 2 tanede kız olduğunda, onlarla çapraz evlilik yaptırdı, habil a.s da bu yüzden öldürüldü kabil tarafından ilk kafir'de kabil'dir..
Adem a.s toprak ve hepsi farklı toprak olduğundan zaten çocuklarda farklı oldu yani ALLAH bir adem a.s yaratacağına her farklı renkteki topraktan her rengine kendine özgü birini yaratsaydı onlardan olsaydı çocuklar kafan karışmazdı..
Ama bir kişiye yüklenmiş o kadar özellik onda hemen conta yakıyorsun hepimiz kardeşiz lafı oradan gelir işte ama her çocuktaki toprak farklı, ruh farklı sen ne ensestinden bahsediyorsun..
boşuna okuyorsun o kadar şeyi sen din konularına yorum yapma en iyisi yüzüne gözüne bulaştırıyorsun olayı...
-----------------------------Çapraz evlilik olunca kardeşlik olmuyor mu ?
Benim ne okuyup ne okumadığım neyi anlayıp anlamadığım ne seni çok müslüman yapar ne beni fazla kafir.
Ene'l- Hak diye küçümseme ile konuşan bir yeni yetme din öğretisine soyunacak ise vay halimize...
yada sana kısaca
BSG butonuna basarak yanıt vereyim.
-
satoacun bunu yazdı:
biraz sonlara doğru okudumda siz bilimsel konulara girmişsiniz yafu :) ateisti inandırdıkta bide bilimsel acıklama yapcez bunlara biraz öğrenin saçma sapan ingiliz bilimadamının 1800 lerde maymun kafasına insan cenesi yapıştırıp bi mutasyonla turedik deyip 1900 lere yakın yine bi ingiliz tarafından onun hilesi tespit edildi :) biraz bilginiz olsa mutasyonu kabul etmeniz imkansız yafu bence bu konuyu kapatın inanan inansın inanmayana zorlamı, napmaya calışıyo bu konuyu acan ha bire muhalefet olan kişiler kendini bişeymi zannetdiyo herkes salak inanıyo o akıllı :) aferin evladım sen aklınala uzun uzun yaşa varmı yokmu görürsün mutlaka bigün :)niye milleti inandırmamaya calışıyosunuz bozmaya calışıyosunuz eziksiniz tek kelimeyle :) kendiniz inanmıyosunuz inanmayın yazık bizim müslimlerde tebliğ sünnettir deyip ha bire anlatıyo Allah bol sevap versin onlara ama uğraşmayın bunlarla bitmez dedikleri biliyolarda bişeyler sadece muhalefet öğrenmişler :) Huri muri yazmış biri yafu bişey dicem olmucek sen yumurtadanmı cıktın evladım :D Cinsel isteğin yokmu yada zevk almıyomusun ağzıma açtırma yafu :D Kuş ötmüyo heralde :) Diğer dünyada bu dünya gibi tek farkı cennete gidersen güzelliklerle dolu olması ben bu dünyada eşimle birlikte olmaktan zevk alırım diğerleriyle yasak etmiş Rabbim elimden geldiğince uzak dururum diğer taraftada mükafatını alırım bu kadar basit islamcılara yobaz derler kendileri daha yobaz :) Saçma sapan zıvlamışlar ha bire yazık yafu ... inananlara yada inanmak isteyenlere tavsiye herşeyin bi acıklaması var adam gibi gidin burda boş boş muhalefet yapcağınıza araştırı.. Müslümanları yolundan döndürmek isteyenlerede lanet olsun...
Ben 2005 üyesiyim uzun süredir takip ediyorum Tahribatı.
buraya yakışmıyo bu konular ... Silinmesi dileğiyle..
-----------------------------Mutasyon derken? Ninja Turtles değiliz biz, feyk değilim ben. Mutasyon rastlantısal değildir bilindiği üzere. Evrim ile mutasyon aynı şey değildir.
2005 üyesiyim demişsin de, login olma sayın 9. Buraya da yakışıyor bu konular, en azından seviyeyi 'fazla' düşürmeden tartışabiliyor insanlar. Kimseye zararı olmayan bir konu, silinmesinin lüzumu yok.
-
Allah Sen ve Senin Gibi Ateist Olanları İslah Etsin Size Hidayet Versin... Sana Kısa Birşey Anlatayım Alıntı Ama Belki Algılaman Açısından Faydalı Olacak Birşey...
Bir Gün Ateist Hoca Derste Bir Öğrenciye Allah'a İnanıyormusun Diye Sorar
Öğrenci: Evet İnanıyorum Öğretmenim der.
Öğretmen:Peki Görmediğin Bişeye Nasıl İnanıyorsun Der.
Öğrenci:Peki Ben Size Birşey Sorabilirmiyim Der Ve Ekler
Sizde Akıl Varmı Diye Sorar
Öğretmen: Evet Var Der
Öğrenci:Madem ki Görmeden İnanılmıyor O Zaman Sizde Akıl Yok Der.
-
Anakroniq bunu yazdı:
-----------------------------..
..
Hatırlayacaksınız, bir organizmanın DNA'sında bir değişikliğin olması hemen her zaman onun için zararlıdır; başka bir deyişle yaşamını sürdürebilme kapasitesinde azalmaya yol açar. Bir benzetme yapalım; Shakespeare'in oyunlarına rastgele eklenen cümlelerin onları daha iyi yapması pek olası değildir... Temelinde DNA değişiklikleri ister mutasyonla, ister bizim dışarıdan bilerek eklediğimiz yabancı genlerle olsun, yaşamı sürdürebilme şansını azaltma özelliklerinden dolayı zararlıdır. (Mahlon B. Hoagland, Hayatın Kökleri, s. 153 )
-----------------------------senin verdiğin örneğe benzer ama karşıt bir örnek:
http://tr.wikipedia.org/wiki/Sonsuz_maymun_teoremi
-
ozsar07 bunu yazdı:
-----------------------------Çapraz evlilik olunca kardeşlik olmuyor mu ?
Benim ne okuyup ne okumadığım neyi anlayıp anlamadığım ne seni çok müslüman yapar ne beni fazla kafir.
Ene'l- Hak diye küçümseme ile konuşan bir yeni yetme din öğretisine soyunacak ise vay halimize...
yada sana kısaca
BSG butonuna basarak yanıt vereyim.
Ben çapraz evlilik olunca kardeşlik olmuyor demedim ki ? Öyle birşey yazdım mı hatta altına hepimiz kardeşiz lafıda buradan gelir, diyorum ki o kadar farklı toprağı, kızılı siyahı beyazı, hepsi için ayrı insan yaratsaydı ALLAH ve hepsinin çokcukları kendilerine benzeseydi bu aklını karıştırmazdı.
Sadece bu tüm özellikler birine yüklenmiş aklın orada karışıyor ensest mensest diyorsun saçma sapan konuşuyorsun, yani ALLAH orada sebepleri ortadan kaldırmış birine yüklemiş, ruh'u başka rengi başka ama hepsi aynı anne babadan, bu isa a.s işine benzer onunda babası yok diye sözde veledi zina derler kafirler, halbuki sadece aradan mevla sebebi kaldırmış direk ruh'tan üflenmiş yani...
Bunu anlamıcak kadar kur'an okumuşun, birde en-el hak diyorsun ben en-el hak'kı küçümsemedim senin daha ALLAH ı bile bilmeden en-el hakka inanırım lafına kızdım sen kim en-el hak olayını savunmak kim demek istedim yani en-el hak kı değil seni küçümsedim tabiri caizse o mertebedede değilsin o yolda değilsin o nu savunmuyorsun ama en-el hak diyorsun..
Laf'a gelince bende fenafillah'ım diyeyim o zaman icraat yok ama öyle işmi olur..