folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Homo

adigestorm bunu yazdı:
    -----------------------------

Prometheus bunu yazdı:

şu videodaki sorulara da yanıt alabilir miyiz?

Tabi..

Fatih Kanuni Yavuz Ak Şemsettin Ahmet Yesevi Said Nursi Şeyh Şamil vs vs vs

Herkesin yorumunu düşüncesini bi yerde anlıyorumda ceddi tarih sayfalarından nida ederken fısıltı peşinde koşanları hiç anlayamıyorum hocam

Tamam biz anlamıyoruz düşünemiyoruz sorgulayamıyoruz okumuyoruz karşılaştıramıyoruz özürlüyüz kısaca ama madem pokemon seçer gibi adam seçiyoruz o videoyu hazırlayan arkadaştan dahamı gerizekalı benim yazdığım isimler ?

Allah hepimize hidayet versin ne diyeyim

İnkarcılar için yaşasın cehennem.

vidyodaki sorulara cevap yok. ek olarak son yazdığın cümle zaten seni kaale almamı bile engelliyor.

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sokoban
    sokoban's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

adigestorm bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

Tabi..

Herkesin yorumunu düşüncesini bi yerde anlıyorumda ceddi tarih sayfalarından nida ederken fısıltı peşinde koşanları hiç anlayamıyorum hocam

Tamam biz anlamıyoruz düşünemiyoruz sorgulayamıyoruz okumuyoruz karşılaştıramıyoruz özürlüyüz kısaca ama madem pokemon seçer gibi adam seçiyoruz o videoyu hazırlayan arkadaştan dahamı gerizekalı benim yazdığım isimler ?

vidyodaki sorulara cevap yok. ek olarak son yazdığın cümle zaten seni kaale almamı bile engelliyor.

niye öyle diyon aga adam hoşgörülü :F

.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Cehennemden korkan müslüman olsun lan. 

while (1<2)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    adigestorm
    adigestorm's avatar
    Erkek

Prometheus bunu yazdı:

adigestorm bunu yazdı:

Prometheus bunu yazdı:

Tabi..

Peki eyvallah..

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

hay amk kim upladı şimdi bunu :|

edit: n5883 youtube a atatürkün son meclis konuşması yaz.

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MezrealiM
    MezrealiM's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

müridler birincisi şu, ben mesela 23 yaşındayım, hayatımda muhakkak yanlışlarım olmuştur ancak kimseye öyle ciddi bir zararım dokunmamıştır. Ancak yardımlaşmayı severim, insanlara elimden geldiğince yardım ederim.

Şimdi ben ateist olduğum için, eğer şimdi ölürsem cehenneme gidicem, soruyorum müslüman arkadaşlara, şu 23 yıllık hayatım boyunca, sonsuza kadar hayal bile edilemeyecek kadar kızgın bir ateşte yanmayı hakedecek ne yaptım.

Sonsuz demek bir zaman birimi bile değil, yani gelecek yok, beklediğin birşey yok, ölüp kurtulmak yok, sadece sonsuz, hep öyle olacak, yani hep yanıcam o ateşte. Sebep: dünyadaki o 23 yılımda allah'ı inkar ettim.(sonsuzluğun yanındaki komikliğine dikkat)

Soruyorum size, ben bunu hakedecek birşey yapmış olabilir miyim? kim hakedebilir böyle bir vahşeti. Hadi bunu kabul ettik, ancak bunu yapan allah, bize rahman ve rahim (esirgeyen ve bağışlayan) olduğunu iddaa ediyor? bunun ne gibi bir izahı olabilir.

Gelelim inanma meselesine, neden inanmak zorundayız? Eğer allah gerçekten ibadet etmemizi istiyorsa, kendi suretini, gök yüzünde bir kere gösterip bir iki mucize göstermesi yeterli, eminin bütün insanlık inanmaya başlar, ancak ortada inanmamızı gerektirecek hiç bir şey yok iken, neden inanmak zorunda olalım. Kaldı ki onlarca tanrı var ve hepsi evreni yarattığını idda ediyor, hepsi inanmayanlar için cehennem iddaa ediyor, cennete gitmek için zar mı atmalıyız?

Bir diğer mesele, allah, biz insancıkları yarattı, koydu dünyaya, geleceğimizi çok iyi biliyor, mesela benim dünyaya gelip şuanda bu yazıları yazacağımı biliyordu, bunun sebebi de zaten odur zira ben onun eseriyim, beni o yarattı, geçmişimi geleceğimi çok iyi biliyor. NEDEN DÜNYADAYIM.

Eğer amaç 70 yıl dünyada ne yaptığımıza göre bizi sonsuz cennet ya da cehenneme atmaksa, yükle hafızamıza dünyada tüm yapacaklarımız yapmışız gibi, direkt at cennete yada cehenneme, dünyaya yollamanın amacı nedir ozaman? Hani ne yapacağımız kestirilemese bakalım ne olacak diye yaratıp dünyaya atarsın, ama zaten ne olacağını çok iyi biliyorsun, ne heyecanı var?

Mesela size soruyorum, adamın biri çıkıyor, millet ben cep telefonu tanrısını gördüm, bizi o yaratmış diyor. Bu durumda savı ortaya atan kişi savunmak ve ispatlamak ile yükümlüdür, biz ise bunu sorgulamak ve eğer tutarlı bilgiler varsa kabul etmek, hiç bir tutarlı veri yoksa reddetmek durumundayız. 

Ancak öyle bir dünyada yaşıyoruz ki savı ortaya atanlar, bizi suçluyor, oysa biz normal olanı yapıyoruz ve gerçekten doğru olup olmadığını sorguluyoruz, çünkü beynimizi kullanıyoruz.

Gelelim ölüm meselesine, ben 1988 de doğdum, ben doğmadan önce milyarlarca yıldır dünya ve evren vardı, bu durumda ben bir hiçliktim, kesinlikle benden önce var olan evreni hatırlamıyorum. Peki öldükten sonra, hakkında hiç birşey bilmediğim, hiç bir tutarlı kanıt olmayan hayali yerlere gideceğime mi inanmak daha gerçekçi yoksa doğmadan önce neredeysem oraya gideceğim mi daha mantıklı ( yani hiç biryere)

Bu düşünce sizi çok korkutuyor olabilir ancak doğru, tüm dinlerden soyutlayıp kendinizi bir an düşünün, doğmadan önce neredeydiniz, öldükten sonra nerede olacaksınız.

Ayrıca insanın tüm hatıraları, geçmişi ve bilgileri beynindeki sinir ağında, moleküllerde vs tutulur, duygular ise tamamen hormonlar ile ilgilidir, beden çürüdüğünde zaten tüm bunlar yok olacak, bir de ek olarak ruh isimli sadece isimden ibaret olan bir yere kaydedildiğine neden inanalım?

Bir de bizim dincilerin dilinde sakız olan şu muhabbete değinmek istiyorum, eğer cennet cehennem olmasa, yaptıklarımızın bedelini göreceğimiz biryer olmasa insanlar dünyada her türlü pisliği yapar, dünya yaşanmaz bir yer olur. acaba bu doğru mu?

Mesela ben öldükten sonra hiç biryere gitmeyeceğime çok ciddi bir şekilde inandığım halde, dünyaya olabildiğim kadar yararlı olmak isterim, onurlu bir insan olduğumu düşünürüm ve kimseye bir kötülük yapmak gibi bir derdim de yoktur. 

Ayrıca dünyaya bilimsel teknolojik ve felsefi anlamda en büyük katkıyı yapmış olanlar hep ateist lerdir ve en büyük zararı vermiş olan ve hala veren, dinler, klise, veya din adına savaştığını zanneden veya dini emellerine alet eden çevrelerdir.

Şimdi şunu söyleyen arkadaşlara bir sorum var ayrıca, dünya ve evren allahın varlığının kanıtıdır. Dünyada tek hücreli bir yaratıktan gelmiş olsan bile dünyayı kim yarattı, dünya güneşten kopmussa güneşi kim yarattı, samanyolunu kim yarattı, en son, big bang öncesi ve sonucta enerjiyi kim yarattı diye uzata uzata tanrıya kadar getirirler.

Ben de soruyorum, biz aynı soruyu tanrı için sorduğumuzda makul bir cevabınız var mı? Siz tanrı doğmamış doğurulmamış yaratılmamış derseniz,  ben de enerji için aynı şeyi söylerim, madde enerjinin yoğun halidir, enerji asla yok olmaz, ancak form değiştirir, hepimiz sonuçta enerji kökenliyiz, o halde enerji doğmamış ve doğurulmamıştır, yaratılmamıştır.

Benim savım ile allah savı sonuçta aynı noktada son buluyor, doğmamış ve doğurulmamıştır, ancak benim savım daha güçlü çünkü evrenin enerjiden oluştuğu kesin, ama enerjiyi allahın yarattığına dair bir kanıt yok.

Son olarak şunu söylemek istiyorum. Madem ki sorgulamamamız, inanmamız isteniyor, peki , bizden 1500 yıl önce doğan insanların ayrıcalığı neydi? onlar inansın diye allah peygamber yolladı, mucizeler göstertti, neden bize hiç kimse birşey göstermiyor inanalım diye, ve inanmamız bekleniyor, bizim suçumuz ney? Belki bir peygamber gelse bana mucize gösterse ben de inanıcam ve sonsuz ateşten kurtulucam?

öncelikle herkese paylasımlarından dolayı tesk ederim...fakat söylemem gerekliki din konusunda ya dogruyu konusmak gerekir yada susmak cünkü hata edersek imandan cıkarız allah muhafaza...

öncelikle özetle yazdıklarını okudum sevgili kardesim insallah bende bir seyler paylasmak isterim..Allah peygamberler göndermiştir :124 binle, 224 bin arasında gönderildigi rivayet edilmiştir.

ahir zaman peygamberi Hz.Muhammed (s.a.s)'e kadar sürekli resul ve nebiler gönderilmistir her resul arasında 1000 yıl oldugu rivayet edilmistir.. nebiler ise aynı zaman icerisinde en az 1 olmak üzere2,3,4.5 veya 6 olmak üzere gönderilmistir.

kimse diyamezki dünyada peygamber gönderilmeyen yer yokyur diye.peygamberlerin dünya üzerinde ayak basmadıgı zerre kadar bir toprak parcası yoktur.su anda budizm gibi dinlerin bile özü tevhid inancıdır fakat sonradan dünya sevdasına düsmüş olan bazı kişiler tarafından tahrif edilmistir....

gelgelelim senin sorularına simdi neden bu zamanda uyarıcı artık yok diyorsun. birincisi kur'an-ı kerim artık peygamber gelmeyecek diyor ve resuli ekrem efendimize (s.a.s): ve artık insanları senden sonra gelecek olan büyük kiyametle uyar diye bildiriyor.fakat veli kullardan bahsedilmiştir ve her yüz yılda bir müceddit gelip dindeki bidatleri temizleyecktir diye hadisler vardır.

simdi gelgelelim sen diyorsunki: (şimdi ben ateistim yani ben sonsuz cehennemde yanacagım öylemi.o zaman neden beni kurtaracak dogruyu gösterecek kimse gelmiyor)...diyorsun evet güzel bir tespit peki öncelikle sunu diyeyim.

Hz Ali (r.a) hazretlerine bir ateist su soruyu yöneltmiş...

adam:sen bir yaratıcıdan bahsediyorsun ve diyorsunki yaratıcı bizleri iman etmye dogruluga temizlige ibadet etmeye ve ahirete cagiriyor eger bunları yaparsanız cennete yapmazsanız cehenneme gideceginizden bahsediyor...

adam:ben inanmıyorum demiş cunku benim inancım ve ögrendigim ögretiler herseyin kendinden varoldugudur demiş...

Hz Ali(radiyallahu anh) adama demişki peki o zaman dogrusu bana ögretilendir(cünkü iman süphe götürmez şüphe dinden cıkmaya sebebtir)ama diyelimki senin dedigin dogru cünkü sana göre cennette cehennemde dünyadadır öyleyse sen birsey kaybetmeyeceksin ve dünyada yasadıgınla kalacaksın ve ölüp yokolup gideceksin demiş...

bende yaptıgım bu amellerimin yorgunluguyla ölüp gidecegim o zaman ikimizde bir sey kaybetmiş olmayacagız cünkü sana göre ölümle yokloup gidecez demiş peki ya demiş benim dedigim benim tuttugum yol dogru ise ki dogru olanda tamda bu yoldur ben yaptıgım ameller sayesinde müjdelenen cennetime kavusacagım ya sen.senin halin nice olacak.....

simdi sen mucize arıyorsun o zaman ben sana söyle bişey diyeyim her insana mucize verilseydi peygamberlere ihtiyac kalmazdı.peygamberlere ihtiyac olmadigi icin ahirete ihtiyac kalmazdı ahiret olmayacagı icinde cennet ve cehennem olmazdı..

cennet ve cehennem olmasaydı inanan veya inanmayan olmazdı.cünkü herkes iman etmis olurdu.o zaman dünya sonsuz olurdu.ve bu sebepten de dünya cennet olmus olurduki o zamanda dünyada asla kötülük olmazdı.

demekki o zaman dogum ve ölüm olmazdı cünkü hiç kimse bos yere dogmaz ve hic kimsede bos yere ölmez.akabinde hic kimse hic kimseye ihtiyac duymazdı yani sen su an bu soruyu sormaz bende veya diger arkdaslarda sana cevap vermezdik.

o zaman tahribat.com da olmazdı cünkü kimse kimseye ihtiyac duymadıgı icin.

ne hastane ne dersane ne mapushane ne dis doktoru ne postane ne pastane ne tekstil nede baska bir sey olmazdı cünkü herkes kendi isini kendi yapardı.

yaslanmak olmazdı hastalık olmaz güzellik yada cirkinlik olmazdı...sence o zaman sen bana yada ben sana ihtiyac duyarmıydık.

peki soruyorum sana en basit bir örnekle bir pc programi yapilir ve bir kac donanimla bu program islevsellestirilir.peki sorarim bu pcler kendi kendilerinemi ortaya cikti o zaman neden onbinlerce insan gece gündüz kafa yorupta 3 ....5 isleve yarayacak yeni bir program gelistirmeye calisiyor.

peki soruyorum hersey tesadüfen olustu ise o zaman neden armut agacından insan yetismiyor olur ya tesadüfen hani...yada neden bir anaya ve bir babaya ihtiyac duyuluyor hadi erkekler hic kimseye dokunmadan cocuk yapsın hadi bayanlarda aynen...tesadüf ya....

simdi bazıları diyorki aklin yolu birmis bu ancak kibirlilerin sözüdür aklin yolu bir olsaydı demin bahsettigim gibi kimse kimeye ihtiyac duymazdi cünkü herkes aklin yolu bir oldugu icin ayni bilgilere sahip olmus olacaktilar....

mucize artik kalmadi ama keramet ararsan bir gününü sadece cevrende bulunan maddelere bakarak nasil olmus sorusunu sor cevap emin olki karsinda olacaktir..ALLAH (C.C)'NİN izniyle.hadi selametle insallah eger sürci lisan ettiysem affola Allah(celle celaluh)hepimize merhamet etsin ve bizleri hidayetine mazhar eylesin.ve zalimleride iyilikle güzellikle terbiye etsin inseallah.AMİN 

Zikir_Fikir_Şükür
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Erkek

Ya saçma saçma işler kovalamayın. Yok dünyaca ünlü şu adam bile müslüman, yok insanlığa faydası dokunmuş herkes müslüman falan. İnsanlığa faydası olan herkesin köküne kibrit suyu ak. Atatürk müslümanmış, değilmiş banane lan? İsterse vibratöre tapsın amk. Sırf Atatürk, Einstein ya da farketmez iq'su 140 olan herkes müslüman olsa, biz de mi illa müslüman olacaz? Kendi fikriniz olsun lan biraz, onu, bunu örnek vere vere nereye kadar?

while (1<2)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lepusmorris
    lepusmorris's avatar
    Erkek

AMpul bunu yazdı:

göründüğü gibi olabilme ihtimalinin yanında cımbızlanmış bir görüntüde olabilir hocam.

konuyu açan arkadaşta şüphe etmekte haklı. hz. muhammet zamanında bile inanmayanlar varmış. düşünsene adamın gözü önünde mucizeler yaptığı halde inanmayanlar. diyeceğim o ki yanlış doktor öldürür hocam. sana mantıksız tutarsız bir çok cevap yazılmış ve sen bunların bazılarını islamın doğruları kabul ediceksin ama öyle değil. konuyla ilgili doğru kişilerden bilgi edinmelisin. ama iman öyledir ki gözünle görmen bir şeyi etkilemez hissetmen gerekir. maneviyat dışı bir iman şahsi kanaatime göre iman değildir.

..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

n5883 bunu yazdı:

AMpul bunu yazdı:

Her video'ya bakarak konuşuyorsan adam,tüm türkiyeyi kurtardı o olmasaydı belkide biz olmayacaktık video'ya bakarak konuşursak çok saçma olacak :|

Adamın dışı öyle ama içinde neler olduğunu bilmiyoruz şimdi ataistim diyorsun fakat içinde hala allaha inanç varmı yokmu bunu ben ne bilceğim ?  unutma imanla paranın kimde olduğunu hiç bir zaman bilemessin dışarıdan inancsız gibi görünür fakat aslında evinde çok ibadetli bir adamdır atatürkün 7/24 yanındamıydınız öyle konuşuyorsunuz. ?

hoca şimdi ulu Türkü müslüman yapmak için konuşma. Adama resmen yalancı diyorsun. Adam nie meclis deki insanları ateist yapmaya çalışsın cidden kendi öle değilse. Adam 4000 tane kitap okumuş hayatı boyunca. Kuranı türkçeleştirmiş bizim mallar okusunda ne kadar saçma bişey olduğunu anlasın diye. Ama siz hala arabcasını okuyun çok sevap kazanıyorsunuz aferin size.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mad Scientist
    AMpul
    AMpul's avatar
    Erkek

Bu konuya yeride gelmisken son kez cevap vermek istiyorum. öncelikle tüm cevapları okudum, kimisi hikayeler anlatmış kimisi mucizelerden ve kurandakilerden bahsetmiş ancak kuranın doğruluğunu ispat edecek tek bir örnek bile yok. gelelim benim söyleyeceklerime.

Eğer sırf kendisine "makul sebeplerden ötürü" inanmadığımız için bizi sonsuz bir zaman boyunca cehennem ateşinde yakacak olan bir tanrıya gerçek bile olsa ibated etmem. böyle bir varlık olsa olsa psikopattır. sebebine gelince.

Diyelimlki kanadada doğduk, herkese yardım eli uzattık çok temiz bir hayat yaşadık ve kimseye kötü gözle bakmadık. öldüğümüzde allahın şöyle demesi beklenir.

-Allah : hoşgeldin ey kulum , bunca yıl bana inanmadın, sende haklısın her kafadan bir ses çıkıyor herkes dünyayı yaratanın kendi tanrısı olduğunu söylüyor hepsini okumaya kalksan ömrün yetmezdi zaten, ayrıca 1500 yıl önceki gibi size mucize gösterip islama çekicek peygamberlerde yollamadım ama buna rağmen iyi bir hayat sürdün bu yüzden cennetti hakettin, sonsuza kadar mükafatlandırılacaksın.

Ancak bu sadece bir senaryo asıl olacak olan şu.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-Allah : hayatın boyunca bana inanmadın, inkarcı oldun, sonsuz cehennem azabını hakettin.

-kanadalı : ancak allahım nerden bilebilirdim, ortada bunca seyi senin yarattığını ispatlıcak, elimizdeki yegane şey olan dünya hayatını sana ibadetle geçirmemiz gerektiğini ispatlıcak bişeyler yoktu, ama ben iyi bir insan oldum kimseyi incitmedim herkese yardım ettim.

-Allah: Sonucta inkarcısın kuranda da açıkça belirtmiştim, kafirler sonsuza kadar yanıcak, müslüman olaydın günahlarını ödedikten sora cennete gidebilirdin.

-kanadalı: ama allahım nerden bilebilirdim islamın doğru olduğunu ben kanadada doğdum.

-Allah: okuyacaktın araştıracaktın neden islamı araştırmadın.

-Kanadalı: şintoizmi neden araştırmadıysam ondan. arabistanda doğsaydımda hristiyanlığı araştırmazdım ordaki "şanslı" kulların araştırmışmı başka dinleri?

-Allah: sus kafir alın şunu cehenneme.

ne yazıkki olay böyle...

What I cannot create, I do not understand. — Richard Feynman
Toplam Hit: 46951 Toplam Mesaj: 414