Dinler Ve İslamiyet İle İlgili Ciddi Anlamda Merak Ettiklerim
-
Hocam inanmak herşeyin ötesinde bir kolaylık bence.Bu dediklerinde haklı olduğun yerler var.İnsanın sevdiği bi insan hiçbiryere gideceğine cennete gitsin.Cennet var veya yok ama sen oraya gittiğini bil,düşün.Her insan ölümsüz olmak ister ve cennet bu isteklerini kesinlikle yerine getiriyor.
-
hocam, yazmıyacam dedim ama bir kaç paragrafta ben yazayım.
bu soruları sorgularken bile, içinde allah korkusu olduğunu sezebiliyorum.
sorguluyorsun çünkü kkorkuyorsun, sorguluyorsunki içinde cehennemde yanmayla alakalı ihtimallerin var.
şimdi bunu baştan kabul edelim.
allaha neden inanmalıyız, vs vs sorularını sormuşsun . bu sorularının cevaplarını arkadaşlardan bir tanesi 2. sayfada 1. mesajda açıklamış..
müritler güzel örnekler vermiş...
sorduğuna göre zaten okuyacaksın..
şimdi benim değinmek istediğim nokta,
dinle r ve kitaplar.
dinlerin yarısından çoğu, insanlar tarafından uydurmadır.. bu kabul edilmek istenmeyen bir gerçek.
tabiki burada ben kendi dinimi yani müslümanlığı içinden saymıyorum...
taşa tapmak, puta tapmak vs vs gibi..
misal incili ele alalım, incil isaya geldiğinde, allahın bir dini, yaradanın allah olduğunu, anlatıyordu.. herkkez allaha inanlar iman ettiler.
sonra kitap değiştirildi, bilmamkaçtane bilmam nusha oluştu, kurana en yakın olan kitap barnabas incili diye duymuştum.
hatta bu incil şuanda avrupada yasak...
neyse, papazlar vs, kitabı işlerine gelir gibi duzenlediler, bunu belki sende biliyosundur.
ardından hz. muhammed sav...
geldi, ona inanmak istemediler, çünkü işlerine gelmedi...
yakmak yıkmak, öldürmek istediler. öldüremediler..
arkadaşın biri yazmış, ben allaha inanıyom ama dine inanamıyom diye..
işine gelmiyosa biz ne yapalım hocam?
gusul hakkında bişi daha demiş. ağzına burnuna su almadan nası ağzının içini burnunun içini temizlicen?
bide şu aklıma geldi... kuranda diyor ki, seni adları gibi bilirler ama sana inanmak istemezler. bunlarda yahudiler.. niye inanmak istemezlermiş biliyo musun? çünkü hz. muhammed sav .
onların soyundan gelmediği için...
neyse... konumuza dönelim
kuran yazıya döküldü, bastırıldı, şimdi inanan herkezin evinde en az bi tane var.
hatta inanmayanların kütüphanelerinde bile mevcuttur.
benim tavsiyem bosphorus hocamın dediği gibi kuranı alman değil de
madem dini filan addam gibi sorgulamak öğrenmek istiyorsun.
tabi işine gelirse, bak ustune basa basa söylüyorum işine gelirse.
al 4 buyuk kitabı.
adam gibi baştan sona incele oku...
işine gelirse, allaha iman edersin, korkularından kurtulursun gelmezse yaşamaya devam edersin..
allaha iman edince hem cehennemde ebedi yanmayacan, bi müddet sonra senide alacaklar cenette.
madem ona inanıyon, o ihtimalide sorguluyon, ya varsa?
o zaman ne yapıcan.
hadi sana kolaylıklar... 4 buyuk kitabı al incele, oku bişiler. mutlak aradığın soruları bulacaksın.
niye 4 buyuk kitabı önerdiğimi sorarsan da, diğer peygamberlere gelen dinde, haberde aynı dindi, onu anlaman içindir..
vesselam...
-
Cizik. Konu it dalasına dönmez inş. Takipteyim.
-
"Sen olası diğer tüm dinlere neden inanmadığını anladığında benim de senin dinine neden inanmadığımı anlayacaksın" demiş adamın biri. Biri de "Sırf ona inanmadığım için beni yakacak bir tanrıya inanmayı reddediyorum." demiş.
Orhan Veli'den :
Allah varsa eğer
Başkada bişey istemem ondan.
Bununla beraber
Ne isterim ALlah'ın olmasını
Nede işimin Allah'a kalmasını.
Hayyam'dan yazayım birde.
Bu dünyada senin kurallarını çiğnemeyen biri var mı ki söyle
GÜnahsız bir ömrüm ne tadı var ki söyle
Yaptığım kötülüğü kötülükle ödetirsen sen
Sen ile ben arasında ne fark kalır ki söyle.
-
Aslında bu konu uzar gider herkesin inancı kendine biri zıt gider biri düz gider olmaz...
AMpul kardeşim sen en iyisi yarın sabah bir İmam'a git ve ona bu dediklerini samimi bir şekilde anlat o sana bizden iyi cevap verir buna inan. Bu şekilde birşey anlamazsın hatta dahada fena olursun.. Ateistlik gider bu sefer inan artık o nasıl bir inanıştır bilmiyorum bu sefer onuda inkar edersin yarın git bir imama.. İnşallah doğru yolu bulursun hocam.
-
tahref156 bunu yazdı:
-----------------------------
Değiştirilmiş olsaydı Allaha itaat edin ona inanın diye değiştirilmezdi.. şahsi kişiler tarafından değiştirilseydi günümüz ölümlü bir insan uydurur budur yaratıcı derdi Ne dediğinin farkında değilsin.. Düşünsene bi eline töbe töbe kuranı kerimi veriyorlar ve diyorlar ki değiştir bunu kendi düşüncelerimizi insanların dini duygularına yerleştirelim sen Allaha inanın ona yalvarın falanmı yazardın yoksa bana inanın ben töbe töbe tanrıyım mı yazardın... Yapma hocam değiştirilmiş olsaydı Allahu tealaya inanın diye birşey yazılıp çizilmezdi..
Kendimi tam anlamıyla ifade edemiyorum sanırım. Ben diyorum ki, bizler yani Müslümanlar İslamiyete inananların cennete gideceğine inanıyoruz. Merak ettiğim nokta; hiç mi kendi kendinize sormuyorsunuz: Acaba bir yanlışlık olamaz mı? Şimdi gidip Hristiyanlara sorsan onlar da kendilerinin cennete gideceğini iddia ederler. Bunun garantisini ispatlayabilir misin bana?
-
opensource2009 bunu yazdı:
"Sen olası diğer tüm dinlere neden inanmadığını anladığında benim de senin dinine neden inanmadığımı anlayacaksın" demiş adamın biri. Biri de "Sırf ona inanmadığım için beni yakacak bir tanrıya inanmayı reddediyorum." demiş.
Doğru cevap bu.
-
Töbe estafurullah töbe isa aşkına arkadaşlar hemen müslüman mı olduk ?
-
yayınlanan mesajları , mürüdlerin binbir emekle yazdıklarını ,keşke face gibi altta beğen tuşu olsa :)
-
itfaiyeciTBT bunu yazdı:
tahref156 bunu yazdı:
Değiştirilmiş olsaydı Allaha itaat edin ona inanın diye değiştirilmezdi.. şahsi kişiler tarafından değiştirilseydi günümüz ölümlü bir insan uydurur budur yaratıcı derdi Ne dediğinin farkında değilsin.. Düşünsene bi eline töbe töbe kuranı kerimi veriyorlar ve diyorlar ki değiştir bunu kendi düşüncelerimizi insanların dini duygularına yerleştirelim sen Allaha inanın ona yalvarın falanmı yazardın yoksa bana inanın ben töbe töbe tanrıyım mı yazardın... Yapma hocam değiştirilmiş olsaydı Allahu tealaya inanın diye birşey yazılıp çizilmezdi..
Kendimi tam anlamıyla ifade edemiyorum sanırım. Ben diyorum ki, bizler yani Müslümanlar İslamiyete inananların cennete gideceğine inanıyoruz. Merak ettiğim nokta; hiç mi kendi kendinize sormuyorsunuz: Acaba bir yanlışlık olamaz mı? Şimdi gidip Hristiyanlara sorsan onlar da kendilerinin cennete gideceğini iddia ederler. Bunun garantisini ispatlayabilir misin bana?
-----------------------------Hocam hristiyan adam zina yapar kötülük yapar haram işler şarap içer yani bütün insanların da kötü dediği şeyleri yapar islamiyet böyle değildir dolayısıyla bizlerin cennete gitmesi daha gerçekçidir... içki içen bir topluluk zina yapan bir topluluk bunlar nasıl cennete gitsin tamam kendileri biz cennete gideriz die inanıyorlar ama biraz düşün onların diniyle bizlerin dini çok farksız değilmi bizler dinimizin yapma dediklerini yapmıyoruz yani zina yasaklanmıştır onlarda ise böyle birşey yoktur sence hangisinin gitmesi daha makbuldur.