CHP - Yüzyılın Projesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Ekim/2012
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı
    pesimistzombie bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı
    pesimistzombie bunu yazdı

    @JonTurk 

    E tamam işte akp yapmıyor, yaptırtmıyor. chp iktidara gelip yapabileceğiz diyor. Buna neden muhalefet ediyorsunuzki? Kadro sayısı belli, ayrılan bütçe belli, kısıtlamalar belli kalkıp chpye hadi yapsana diyorsunuz. akpye söyleyeceksinki chp yapmak istiyormuş serbest bırak veya daha fazla kaynak ver diye, akp diyecekki hadi yap serbest bıraktım. chp yapmazsa o zaman muhalefet edebilirsin şuan sen sakat adama yürüyemiyorsun diye muhalefet etmiş oluyorsun resmen. Adamlar diyorki biz asgari ücretten vergi yükünü kaldıracağız, ek kalemleri kaldıracağız, devletten bütçe yaratacağız bu sayede 1.500 verebilmiş olacağız siz diyorsunuzki 1500 + vergileriyle beraber kendi cebinden öde işçilerine görelim. Muharrem İncenin dediği gibi çok büyük kurnazlık sizinkisi :)

    Bak daha yeni emekli maaşı bin lira altındakilere 100 lira zam yapıldı. İstenince kaynak da yaratılıyormuş, zam da yapılabiliyormuş değil mi? 

    Ülke eskisinden daha iyiymiş. Evet ülke çok iyi. Yok yere 5 bin lira zorunlu sigorta sayesinde almadığım hizmet için borçlandım. Gel öde borcumu çok iyiyse? Nereden ödeyeceğim ben o yok yere gökten inen borcu? Nereye gidiyor bu gökten gelen borç? Çok mu lazımdı saray? Çok mu lazımdı mercedesler? Çok mu lazımdı cumhurbaşkanına örtülü ödenek? Bunlara para aktaracak, bana ek borç çıkaracak sonra devlet yiye gidiya diyeceğim he mi? Kusura bakmayın ben sikilecek sıpa değilim. 3 5 kuruş rant elde edicem diye de ampül yalamam.

     

     

     

     

    İnandırıcılık üzerine vurgu yapıyorum hocam ve ben yapamaz demiyorum tekrar üzerine basarak söylüyorum bugun başa sen yada ben gelsem ikimizde yaparız mesele yapmak değil yaparsın ama bu cepten yemek olur kasa bosalinca bütçe yetişmez devamı gelmez imfye yada başka bankalardan para istemeye başlarsınız. ya da boşalan bütçeyi başka vergiler üzerinden gene halktan cikartirsin bahsettigin açık oyle sarayla mersoyla kapanacak bir rakam değil bu yuzden böyle popilzm soylemler geleceğimizi ipotek altina almaya çalışmaları sıkıntılı.. 

     

    geçmişte yapılmışdi oy icin milleti emekli edenlerin ceremesini hala cekiyiruz 19 m çalışana 11 m emekli var.. 44 yaşında emekli edildi insanlar günü kurtarmak icin bunlar kulağa hoş geliyorda bugun sorunun temeli buralar.. 

    Yapılan vaadler gecmistekine o kara cok benziyor ki o yuzden karşı çıkılıyor.

     

    01.01.2015 – 30.06.2015 

    Brüt Ücret 1.201,5 TL

    SSK Primi İşçi Hissesi 168,21 TL

    İşsizlik Sigortası Primi İşçi Hiss. 12,02 TL

    Gelir Vergisi Matrahı 1.021,28 TL

    Gelir Vergisi 153,19 TL

    Damga Vergisi 9,12 TL

    Kesintiler Toplamı 342,54 TL

    Net Ücret 858,96 TL

    Asgari Geçim İndirimi (+) 90,11 TL

    Net Ele Geçen Ücret 949,07 TL

     

    bahsettigin vergi 160 lira civarı bunu dus 1.340 lira kalır yani 400 civarı fazla para ödenmesi demek yani sayın incenin yaptığı ince siyaset burada çöker vergileri iptal etsen bile chpli belediye veya teşkilatların fazladan 400 lira cebinden çıkacak zaten.. bunu 160 liralık vergilere endekslemesi tam bir siyasi kivraklik..

    Ki bu işçinin sigorta boyutuda var oraya hiç girmeyelim.

     

    Cokmu lazımdı cümlesinin sonu gelmez sen saraya Cokmu lazımdı dersin sonra başkası  havalimanına der başkası uzaya yollanan uyduya der bir bakmissin hiç bir bok yapılmıyor yerinde sayiyoruz. Bu tarz cümleler çıkmaza sokan cumlelerdir ve kaynagida bu topraklardan çıkmadığına emin olabilirsin,başka topraklardan geliyor bazı medya tarafından bu topraklarda kopurtuluyor 

     

    Chpnin belediyelerine gelince bütçe var su var bu var diyorsun güzel diyorsunda ülke olarak bir butcemizin olduğunu unutuyorsunuz sikinti bu sanırım 

     

    Genel sağlık sigortası kapsamında bende seninle birlikte elestirrim. Bunun sebebi emekli sayısının artması ve o erken yapılan emeklilerin şimdi simdi ayağa dolanmasinin buyuk etkisi oldugunida unutmamak lazim  bu vaatler yapılırsa popilimzme kapılıp 10 yil sonra gene biz geçeceğiz bu sorunu bunu ak parti yapıyorsa oda yanlış yapiyor. Verilen o 100 lira sırf bu yuzden koydularsa elbet buda ayağımıza bir yerden dolanir bunada karşıyım ama maliye bakanı simsegin ayağı yere basıyor böyle şeyler yapacağıni sanmiyorum. 

    hocam şurayı aç bir 10 dakkasını izle

    https://youtu.be/r1jcZ6zD6Hk?t=5482  

    adamlar hesabını kitabını yapmış bol keseden sallamıyorlar ileriye dönük olarak büyümeyi de hesap ederek ben bunu kaldırıp 1.500 yapıcam diyor. Büyümeyi hesaplıyor, boşa harcanan paraları hesaplıyor, bütçeyi sarsmayacağını anlatıyor. Niye siz inanmakta güçlük çekiyorsunuz buna?  Eski chp ile bugünün chpsi bir midir? Aynı adamlar mı oturuyor koltuklarda? Sırf ambalaj aynı diye sen buna direk muhalefet ediyorsun. Kimisi de kalkıyor sanki herşeyi kılıçdaroğlu yapacakmış gibi kafayla yapamaz edemez diyor. Hükümet ekip işidir, ekibi incelediğimde de bana güven veriyor. Bu adamlar bu işi yapabilir diyebiliyorum rahatlıkla. Ha tek bir çekincem var o da koalisyon olursa mhp ve kadrosundan zerre kadar ümidim yok. Aralarında bir desteklediğim oktay vural var yani. 

    Maliye bakanı şimşeğin ayağı yere bassa mercedese çerez parası demez dalga geçer gibi. uzun adam kalkıp herkes mercedese binebiliyor diyerek milletle dalga geçebiliyor. Aslında haklı bir yandan var tanıdığım engelli indirimiyle 150 binlik mercedesi 100bine alıp akp sayesinde diyebilen adamlar. Ancak halkın oyuyla o mevkiye gelmiş adamlar halkla dalga geçiyorlar siz bunu nasıl sindirebiliyorsunuz? Cebinde kaç paran var şuan senin? Benim cebimde 15 lira var kumbaramda da 4,75 lira var. Borcum yüzünden hastaneye gidemiyorum bitki çaylarıyla iyileşicem diye 1 haftadır boğaz ağrısından ölüyorum. Her gün evde yemek olarak çorba pilav makarna var diğer yemeklerin tadını unuttuk artık. Evim borçla alınmış, arabam yok. Ben neden mercedese binemiyorum? ben neden altın yaldızlı tuvaletlere sıçamıyorum suçum ne benim? Benim seçtiğim, vekil atadığım adam benim paramla bunları yapabiliyorken ben neden yapamıyorum? Hayır imkanım olsa da yapmam, binmem ama tüm bunlara kaynak olup, bunlar gereksinim olurken benim istediğim bir asgari ücrete zam, üç beş kuruş yiyecek içeceğe indirim veya alım gücümün artması ooo çok büyük olmaz o iş oluyor anlamıyorum?

    Uzaya çıkılmasın, havalimanı yapılmasın demiyoruz. Çık, yap. Düzgün yap, kendi yandaşına 3 liralık işi 10 liraya yaptırarak peşkeş çekme, baştan sağma iş yapma, hesabını kitabını yapmadan doğaya zarar vererek iş yapma, denizi doldurarak iş yapıp ilerde bir faciaya yol açma, gösteriş için saray yapma, mercedes alma diyoruz. Ülke şantiyeye döndü bunu da ülke kalkınıyor diye yutturuyorlar. Yabancılar gelip mülk alıyormuş. İlerisi için ne getirisi var bunun bu ülkeye? Akpli adam buna yatırım diyor iktisatçı adam ne diyor la bu diye afallıyor aç videoyu izle.

    Saray neye yarıyor, mercedes neye yarıyor? Cidden şu işe yarıyor, şu getirisi var diyen bir allahın kulu yok ben açıklama istiyorum vatandaş olarak. Açıkla bunun yararını bana inandır beni gidip ben de vereyim oyumu akpye. Halkın sarayı diyorlar gidip içeri girip altın yaldızlı tuvaletlerine sıçamam ama. Kaldırımından yürüsek adam yerine koymazlar yaklaşma diye uyarı yaparlar.  De ki haksızsın saray yapıldı sana şu katkısı var. Yabancı ülkelere karşı filan deme ama. Elin adamı benim cebimdeki paraya bakıyor, tipime bakıyor, sağlığıma bakıyor, birikimime bakıyor, bilgime bakıyor bunun cumhurunun sarayı var, mercedesi var bu kaliteli adamdır demiyor veya onlar bana ekmek ya da gelecek kazandırmıyor. Ülke ilişkilerin berbat durumda zaten sen gösterişi kime yapıyorsun kendi halkından başka? Kandırmayalım birbirimizi o saray o adamın hırsı nedeniyle yapıldı başka bir şey için değil. Adam geçmişin öcünü alıyor bu ülkeden. E benim ne günahım var el kadar bebeydim o zamanlar.

    Saray dikeceğine, pırlantadan kdvyi kaldıracağına, yatlara mazotu ucuza vereceğine fakir adamın maaşını arttır, teknolojiyi geliştir, üretime destek ol. Hadi yapma zam, zenginler için her türlü imkanı da ver de biraz da fakir halkı düşün be adam. Ama olur mu günah di mi fakire yardım etmek? Ekmek bulamıyorsanız çok afedersin yarrak yiyin diyecekler nerdeyse o raddeye gelmişiz. Herşeye bütçe var, her şey çerez parası ama halka gelince 1.500 vermek zulümdür deniyor binlerce liralık işsiz adama borç çıkarmak da sağlık hakkı deniyor. Borçlara para yetiştircem diye ben kafayı yiyorum burada ne sağlığı? Hadi ona da tamam, sağlık ücretini önden peşin alıyorsun bari hastanedeki her adımımda ona katkı buna katkı diye geçirme bana yahu yapmışım peşin peşin katkımı daha ne yapıcam ben?

    Ama haklısınız elbette kimse hazır rantını eline almış, hükümet sayesinde bir kaynak bulup kök salmışken bozulsun istemez rahatı. Daha dün ölümüne savundukları adamı bugün pararlelci yapıverir atıverirler bir kenara. Zamanında sokayım cemaatine dediğimde beni dinsizlikle suçlayan adam bugün aynı cemaate ülkeyi bölmeye çalışan dış mihrak diyor göğsünü gere gere. Şöyle bir dışarı çıkıyorum bir diğer eleman alıyor 600 lira, ne sigortası var, ne tatili var eşek gibi çalışıyor 600 liraya yoldan geçen seçim arabası yaşanacak bir türkiye diye ses çıkardığında yaşamıyor muymuşuz diyerek sırıtıp kendince dalga geçebiliyor. Aldığı maaş hatırlatılınca benim sarayım var diyebiliyor. Oturup düşünüyorum bende mi sorun acaba diye. Bulamıyorum cevabı ben. 

    Yok yani öyle pembe bulutlar içindeki büyük Türkiye filan bildiğin bok çukuru gibi bir yer oldu burası ya antidepresanı azaltıp haksızlığa haksızlık demeyi öğrensin bu millet ya da lütfen param yok akpli arkadaşlar para toplasın paypal hesabı vereyim bana bir antidepresan parası verin bend e aynı kafayı yaşayayım anasını satim ya. 

    http://img7.mynet.com.tr/hbr/2015/05/26/1907213133879.jpg

    Aha işte yeni gördüm tek bir resim neler anlatıyor. Komik desem değil bildiğin Türkiyenin gerçeği.

    son günlerde düşündüğüm şeyi söleyim.bu benim kendi fikrimdir.insanlarımız bu kafadaysa bırakın gelişmeyelim büyümeyelim.gelişmiş ülkelerin tamamına bakın takım tutar gibi parti tutma özelliği kalkmış durumda.bizdeyse inadına akp diye laf var.neyin inadı arkadaş ?

    bir avrupalının şu seçime girdiğini düşünürsek, bakacağı şey şudur, partinin programı ne ? projeleri ne bana faydası ne?

    akpnin hiçbir projesini programını bilmiyorum.nitekim son 3 yılda her türlü hukuku demokrasiyi ayaklar altına aldılar( yabancıda bu yüzden çekildi)

    bu şartlar atlında akpnin %20 alması gerekir avrupada.ama gel gelelim bura türkiye.bu taraftar kafası oldugu için türkiye her zaman 3. dünya ülkesi olmaya mahkum.

    ek olarak chp iktidar olursa kemal devrişi getirecek olması büyük olay.kendiside kabul etmiş durumda.tabi bu taraftar kafalı insanlarla chp iktidara gelmesi mucize.kemal derviş programıyla ülke %7 büyümüştü.

    Hocam inadjna akp olayı kaç yıldır var ? İnadına Chp olayı kaç yıldır var ?

    Bi de kılıçdaroğlu dünyanın en köklü partileri arasındayız gibi bişey dedi geçenlerde .Rekora koşuyor parti .

    Ayrıca bi konuda kesin lider bir parti.Dünyada en çok seçim kaybeden parti :D

    Atatürk için veriyor herkes o partiye herkes ama Atatürk ün kurduğu partiye o adamı yakıştırıyorlarsa söylenecek söz yok.


    Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    slim_38 bunu yazd

    son günlerde düşündüğüm şeyi söleyim.bu benim kendi fikrimdir.insanlarımız bu kafadaysa bırakın gelişmeyelim büyümeyelim.gelişmiş ülkelerin tamamına bakın takım tutar gibi parti tutma özelliği kalkmış durumda.bizdeyse inadına akp diye laf var.neyin inadı arkadaş ?

    bir avrupalının şu seçime girdiğini düşünürsek, bakacağı şey şudur, partinin programı ne ? projeleri ne bana faydası ne?

    akpnin hiçbir projesini programını bilmiyorum.nitekim son 3 yılda her türlü hukuku demokrasiyi ayaklar altına aldılar( yabancıda bu yüzden çekildi)

    bu şartlar atlında akpnin %20 alması gerekir avrupada.ama gel gelelim bura türkiye.bu taraftar kafası oldugu için türkiye her zaman 3. dünya ülkesi olmaya mahkum.

    ek olarak chp iktidar olursa kemal devrişi getirecek olması büyük olay.kendiside kabul etmiş durumda.tabi bu taraftar kafalı insanlarla chp iktidara gelmesi mucize.kemal derviş programıyla ülke %7 büyümüştü.

    Hocam inadjna akp olayı kaç yıldır var ? İnadına Chp olayı kaç yıldır var ?

    Bi de kılıçdaroğlu dünyanın en köklü partileri arasındayız gibi bişey dedi geçenlerde .Rekora koşuyor parti .

    Ayrıca bi konuda kesin lider bir parti.Dünyada en çok seçim kaybeden parti :D

    Atatürk için veriyor herkes o partiye herkes ama Atatürk ün kurduğu partiye o adamı yakıştırıyorlarsa söylenecek söz yok.

    yazıyı nerenle okuon ? ben diorum ki proje var fln sen diosun ki atatürk için oy veriyor.beynin bu kadar mı çalışıyor ?saçma sapan yazıp çiziyorsun.sen git 1 tirilyona 3-5 kuruş diyenlere oy ver, yarında işe git bin-2bin liraya çalış.anlatsana bakim bana akpye ne diye oy veriyorsun? hangi projelerine bakarak oy veriyorsun ?
    ha birde kk bu dediklerini yapmazsa ilk başta chpliler saldırır.sizin gibi padişahım çok yaşa yapmazlar


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek

    @ekerci

    http://www.milliyet.com.tr/yerli-ucak-icin-tarihi-adim-bugun/siyaset/detay/2065284/default.htm


    son vaad hocam hızlı tren, insansiz hava araci, tank, helikopter, chip, dürbün roket füzeler silah vb. bunları görmezden gelmek biraz vicdansizlik olur. tubitak aselsan bu hükümet öncesindede  vardi yılların kurumları ama biz nedense bu hükümet dönemindeki başarilarini biliyorsuz. bunun sebebi o zamanki bu kurumlarin başinda olanlar türkiyedeki namilli sermayedarlar gibi bu kurumları kontrol ederek stabil tutma misyonundaydılar hatta bazilari hakkında oldukça ilginç iddalar var biraz eşeleyince bulursunuz.

    siz şimdi diyorsunuz ki bu kadar üretime dayali olaylari elinizin tersiyle itip çinden getirilen ham maddeyi burada birleştirip dışariya satacağiz montajcılığını yüzyılın projesi olarak görmemizi bekliyorsunuz.? sizde ülkeyi eski stabil duruma alma isteğinin kokusunu alıyorsunuz heralde..

    tekrar söylüyorum CHP nin eski siyasetine nazaran şuanki güddüğü siyaset gelişim için elbette olumludur ama bir iktidara yürüyen partinin söylemlerinden oldukça uzaktir. ben duymadim hiç tekonolojik atilim planlarini yuvarlar genel söylemlerle büyüteceğiz ekonomiyi diyorlar.

    nasıl büyüteceksiniz hele bir deyin bakalim 5g teknlojisini biz yapacağiz, yeni milli helikopter yapacağiz sürat motoru üreteceğiz hele hele YERLİ ARABA yapacağiz deyinde bakalim montaj çetesi neler yapacak size görelim. türkiyeyi montajcilikla geliştireceğini saniyorsaniz cok fena yaniliyorsunuz hocalar..

     

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı
     

    Hocam inadjna akp olayı kaç yıldır var ? İnadına Chp olayı kaç yıldır var ?

    Bi de kılıçdaroğlu dünyanın en köklü partileri arasındayız gibi bişey dedi geçenlerde .Rekora koşuyor parti .

    Ayrıca bi konuda kesin lider bir parti.Dünyada en çok seçim kaybeden parti :D

    Atatürk için veriyor herkes o partiye herkes ama Atatürk ün kurduğu partiye o adamı yakıştırıyorlarsa söylenecek söz yok.

    CHP rekora koşuyor, HDP zaten barajı geçti, Syriza ve en son ispanyadaki oy artışları seçimlerde TR de de görülecek, kaçarı yok. Hala KK 'na laf atarak gerçekleri engelleyeceğini sanıyorsunuz. Görmüyorsunuz. KK nin eksiği yok sizin fazlalık önyargılarınız var, hey maaşallah, namın yürüsün halkın adamı KILIÇDAR..

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @ekerci

    http://www.milliyet.com.tr/yerli-ucak-icin-tarihi-adim-bugun/siyaset/detay/2065284/default.htm


    son vaad hocam hızlı tren, insansiz hava araci, tank, helikopter, chip, dürbün roket füzeler silah vb. bunları görmezden gelmek biraz vicdansizlik olur. tubitak aselsan bu hükümet öncesindede  vardi yılların kurumları ama biz nedense bu hükümet dönemindeki başarilarini biliyorsuz. bunun sebebi o zamanki bu kurumlarin başinda olanlar türkiyedeki namilli sermayedarlar gibi bu kurumları kontrol ederek stabil tutma misyonundaydılar hatta bazilari hakkında oldukça ilginç iddalar var biraz eşeleyince bulursunuz.

    siz şimdi diyorsunuz ki bu kadar üretime dayali olaylari elinizin tersiyle itip çinden getirilen ham maddeyi burada birleştirip dışariya satacağiz montajcılığını yüzyılın projesi olarak görmemizi bekliyorsunuz.? sizde ülkeyi eski stabil duruma alma isteğinin kokusunu alıyorsunuz heralde..

    tekrar söylüyorum CHP nin eski siyasetine nazaran şuanki güddüğü siyaset gelişim için elbette olumludur ama bir iktidara yürüyen partinin söylemlerinden oldukça uzaktir. ben duymadim hiç tekonolojik atilim planlarini yuvarlar genel söylemlerle büyüteceğiz ekonomiyi diyorlar.

    nasıl büyüteceksiniz hele bir deyin bakalim 5g teknlojisini biz yapacağiz, yeni milli helikopter yapacağiz sürat motoru üreteceğiz hele hele YERLİ ARABA yapacağiz deyinde bakalim montaj çetesi neler yapacak size görelim. türkiyeyi montajcilikla geliştireceğini saniyorsaniz cok fena yaniliyorsunuz hocalar..

     

    Hızlı tren çıktı da sanki binecek paramız var amk.


    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @ekerci

    http://www.milliyet.com.tr/yerli-ucak-icin-tarihi-adim-bugun/siyaset/detay/2065284/default.htm


    son vaad hocam hızlı tren, insansiz hava araci, tank, helikopter, chip, dürbün roket füzeler silah vb. bunları görmezden gelmek biraz vicdansizlik olur. tubitak aselsan bu hükümet öncesindede  vardi yılların kurumları ama biz nedense bu hükümet dönemindeki başarilarini biliyorsuz. bunun sebebi o zamanki bu kurumlarin başinda olanlar türkiyedeki namilli sermayedarlar gibi bu kurumları kontrol ederek stabil tutma misyonundaydılar hatta bazilari hakkında oldukça ilginç iddalar var biraz eşeleyince bulursunuz.

    siz şimdi diyorsunuz ki bu kadar üretime dayali olaylari elinizin tersiyle itip çinden getirilen ham maddeyi burada birleştirip dışariya satacağiz montajcılığını yüzyılın projesi olarak görmemizi bekliyorsunuz.? sizde ülkeyi eski stabil duruma alma isteğinin kokusunu alıyorsunuz heralde..

    tekrar söylüyorum CHP nin eski siyasetine nazaran şuanki güddüğü siyaset gelişim için elbette olumludur ama bir iktidara yürüyen partinin söylemlerinden oldukça uzaktir. ben duymadim hiç tekonolojik atilim planlarini yuvarlar genel söylemlerle büyüteceğiz ekonomiyi diyorlar.

    nasıl büyüteceksiniz hele bir deyin bakalim 5g teknlojisini biz yapacağiz, yeni milli helikopter yapacağiz sürat motoru üreteceğiz hele hele YERLİ ARABA yapacağiz deyinde bakalim montaj çetesi neler yapacak size görelim. türkiyeyi montajcilikla geliştireceğini saniyorsaniz cok fena yaniliyorsunuz hocalar..

    son dönemde çıkan projelerin hepsi göz boyama. alayı seçim çalışması. net. uçak felan da hikaye baştan söyleyeyim, konusu açılırsa tartışırız onu da.

    CHP nin siyaseti olumluysa oyunu vereceksin hocam. gak-guk etmeye gerek yok, ne diyorsan açık söyleyeceksin. "montaj çetesi" ile ironi yapmaya, aba altından sopa göstermeye, AKP giderse boyu yersiniz demeye gerek yok. CHP ile her şey kuralına göre işleyecek, yeteri kadar şirazeden kayıldı bu ülkede.

    Ben bu adamların ve buna oy verenlerin kafa yapılarını çok iyi öğrendim artık. Kimin tarafındasınız; yobazların mı modernlerin mi, gericiliğin mi ilericiliğin mi.. Sizi temsil edenleri kimler temsil ediyor? Şunun cevabını verin, uzun süre bekleyip al oyna denen, oynayınca da oyunun bokunu çıkaran yaramaz-aptal bir çocuk gibi davranan bu adamlar oyunu ne kadar sürdürecekler..

    Hüküm vermenin rahatlığıyla, oyunun bir bölümünde kendilerine verilen krallık hiç sona ermeyecekmiş gibi davranan, alay eden, küçük görenler oyun bittiğinde eskisinden daha kötü olacaklar, emin olun..

     

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Thelordmax
    Thelordmax's avatar
    Kayıt Tarihi: 23/Ağustos/2005
    Erkek

    Bu kafayla anca yüzyıl geriye giderler.

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    Thelordmax bunu yazdı

    Bu kafayla anca yüzyıl geriye giderler.

    hocam zaten hep geriye gitmişiz, hiç ileriye gitmemişiz. Feyyaz Yiğit isimli düşünür/müzisyen/yazar/vs.. üstad aşağıdaki eserde aslında şu anda 1000 senesinde olduğumuzu açıkça belirtiyor.

    https://soundcloud.com/feyyazyigit/etkin-rol-oynar-misin-istemiyorlar

    CHP gelsin, biraz da 900'lerde takılalım ne olacak ki.. 1000'ler kasıyo..

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı

    @ekerci

    http://www.milliyet.com.tr/yerli-ucak-icin-tarihi-adim-bugun/siyaset/detay/2065284/default.htm


    son vaad hocam hızlı tren, insansiz hava araci, tank, helikopter, chip, dürbün roket füzeler silah vb. bunları görmezden gelmek biraz vicdansizlik olur. tubitak aselsan bu hükümet öncesindede  vardi yılların kurumları ama biz nedense bu hükümet dönemindeki başarilarini biliyorsuz. bunun sebebi o zamanki bu kurumlarin başinda olanlar türkiyedeki namilli sermayedarlar gibi bu kurumları kontrol ederek stabil tutma misyonundaydılar hatta bazilari hakkında oldukça ilginç iddalar var biraz eşeleyince bulursunuz.

    siz şimdi diyorsunuz ki bu kadar üretime dayali olaylari elinizin tersiyle itip çinden getirilen ham maddeyi burada birleştirip dışariya satacağiz montajcılığını yüzyılın projesi olarak görmemizi bekliyorsunuz.? sizde ülkeyi eski stabil duruma alma isteğinin kokusunu alıyorsunuz heralde..

    tekrar söylüyorum CHP nin eski siyasetine nazaran şuanki güddüğü siyaset gelişim için elbette olumludur ama bir iktidara yürüyen partinin söylemlerinden oldukça uzaktir. ben duymadim hiç tekonolojik atilim planlarini yuvarlar genel söylemlerle büyüteceğiz ekonomiyi diyorlar.

    nasıl büyüteceksiniz hele bir deyin bakalim 5g teknlojisini biz yapacağiz, yeni milli helikopter yapacağiz sürat motoru üreteceğiz hele hele YERLİ ARABA yapacağiz deyinde bakalim montaj çetesi neler yapacak size görelim. türkiyeyi montajcilikla geliştireceğini saniyorsaniz cok fena yaniliyorsunuz hocalar..

    son dönemde çıkan projelerin hepsi göz boyama. alayı seçim çalışması. net. uçak felan da hikaye baştan söyleyeyim, konusu açılırsa tartışırız onu da.

    CHP nin siyaseti olumluysa oyunu vereceksin hocam. gak-guk etmeye gerek yok, ne diyorsan açık söyleyeceksin. "montaj çetesi" ile ironi yapmaya, aba altından sopa göstermeye, AKP giderse boyu yersiniz demeye gerek yok. CHP ile her şey kuralına göre işleyecek, yeteri kadar şirazeden kayıldı bu ülkede.

    Ben bu adamların ve buna oy verenlerin kafa yapılarını çok iyi öğrendim artık. Kimin tarafındasınız; yobazların mı modernlerin mi, gericiliğin mi ilericiliğin mi.. Sizi temsil edenleri kimler temsil ediyor? Şunun cevabını verin, uzun süre bekleyip al oyna denen, oynayınca da oyunun bokunu çıkaran yaramaz-aptal bir çocuk gibi davranan bu adamlar oyunu ne kadar sürdürecekler..

    Hüküm vermenin rahatlığıyla, oyunun bir bölümünde kendilerine verilen krallık hiç sona ermeyecekmiş gibi davranan, alay eden, küçük görenler oyun bittiğinde eskisinden daha kötü olacaklar, emin olun..

     

    anlatamazsın hocam adam 5g yi biz yapacaz diye inanıyor.nerde bu chip fabrikası ? 2014de temeli atılmış.ne zaman üretilecek ? 2023te mi ? tayyip günde 5 tane açılış yapıor bunlarda zannedior ki harbiden bişiler açıyorlar.aynı yeri 5 defa açarsan tabi bişiler olur.hızlı tren miş.bu sistemle ben başbakan olsam ben dünyanın en hızlı trenini getiririm.parasını basarsın alırsın treni.önemli olan kendin üretebilior musun ? yok.
    madem bu kadar iyi gidiyoruz, türkiye neden ithalat ülkesi haline geldi ? düşük kur yüksek faiz neden tercih edildi ?iktidara yürüyen parti illa elinde kuran mı sallamalı ?
    bide sizin kafada olanlara bi sorum var(jonturk), yani projeyi kim dinlese sadece bi yerini anlıyor.bu niye oluyor anlayamadım.projenin tamamını beyninizden neden süzmüyorsunuz ? örnek: sen diyorsun ki montajcılık.tamam bu var.sonra bi başkası diyor ki lojistikle mi olacak bu işler.bu da var.e içinde teknoloji için yapılan adımlar var.bunları neden görmüyorsunuz ? sadece bi yerinden tutup montajla mı olacak diyorsunuz ? proje içinde bi sürü iş kolu var.sadece montaj yok ki. bilgi toplumu yaratmak, teknoloji üretmekte projenin içinde.bunları görmeyip neden sadece montajı görüyorsun merak ediyorum

    edit:bak bu bün bu proje olsun yarın 5g yi üretiriz demiyorum.bu proje olsa bile 5g yi biz üretemeyiz çünkü bu tarz teknoloji işlerini bu gün temellerini atarsın en erken 3-4 yıl içinde meyvesini verir.bu 5g üretecek(daha başlanmadı bile) ülkeler bu işler üstünde en az 7 senedir uğraşan adamlar.biz daha oralara gelecez ondan sonra bişiler olursa olacak

    Ekerci tarafından 27/May/15 14:56 tarihinde düzenlenmiştir

    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ozgunlu
    ozgunlu's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 11/Kasım/2011
    Erkek
    Thelordmax bunu yazdı

    Bu kafayla anca yüzyıl geriye giderler.

    Geriye gitmek derken?

    Eskiden 1 dolar 1 liraydı mesela, o tarihler iyi olabilir.

    Osmanlı zamanı da iyiydi, o tarihler de makul duruyor.

     

     

    Zaten 3. dünya ülkesiyiz, cebinizde iPhone var diye, kendimizi bir halt sanmamıza gerek yok. 

    Başımız göğe falan da ermiş değil.

    Ülkenin 90%' ı yurtdışında tatil yapacak maddi gücü yok. 

    Ama çok severiz parayı, mesela birileri mercedes alır, sanki yıllardır mercedes' e biniyor gibi muhabbetini ederler.

    Cebinde 20 lirası olan adam, tutup AKP' nin sarayını falan destekler, sanki buna komisyon veriyorlarmış gibi.

     

    Neyse, ülke gidebileceği kadar geriye gitti zaten. Demokrasi kalmadı, anayasa çöktü, hakimler savcılar kukla oldu, polis terör estiriyor, düşünce özgürlüğü hikaye, cumhuriyet denen kavram yok oldu, amerika türkiyeyi, türkiyedeki zenginler de halkı sağıyor, hepimizi inek yaptılar. Dolar 3 lira oluyor (seçimlerden sonra), euro 3 e dayandı, benzin elektrik doğalgaz su telefon internet hepsinde hizmet 1, alınan ücret 100. araba fiyatları ev fiyatları %100 vergileriyle beraber dışardaki pazarın 2 ila 3 katı. Hayvancılık ve tarım öldü, asgari ücret alan bir insan et yiyemiyor. bankalar vampir gibi her geçen gün insanları emmeye devam ediyor. 3 kuruşluk malı bile kredi kartıyla ödetecek hale getirdiler. Sıcak, nakit para denen kavram ortadan kalktı, herkes krediyle döndürüyor. suç oranı sürekli artıyor, suriyeleleri de aldık ülkemize. hırsızlık gasp insan öldürme devamlı olarak artıyor. kadınlarımızın canını alıyoruz, her gün başka şehirlerde birilerinni kesilmiş bedenleri bulunuyor.

    Bence tanrı bizi lanetledi.

    ve bence daha geriye gidemeyiz, sence ?

    ozgunlu tarafından 27/May/15 15:06 tarihinde düzenlenmiştir

    Hello, i am nothing. I come from Neverland.
Toplam Hit: 36690 Toplam Mesaj: 320