CHP - Yüzyılın Projesi

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @ekerci
    hocam bu taktik 80'lerde kaldi biliyorumda şimdi konuşmayayim ortalik yer yerinden olur imasi artik tutmuyor yeni argümanlar oluşturmaniz gerek. ki "odun"sun cümleside o yıllardan kalma doğal olarak cevap bulamayanlarin sarıldığı üstün duruma geçmek için asağılamalarin yüksek sesle konuşmaya başladiği yıllar.. hey gidi 80ler 90lar.

    hoca bu ülkede kim ingilterenin ülke için çizdiği sınırlari hafif geçse hakında zaten bu tarz şeyler ortaya atilir, tarih biliyorsaniz ki siyaset konuşmak için tarih bilmeniz gerekiyor. geçmiş 63 hükümetten bildiklerini say desem.. menderes(uçak dolusu altınla ülkeden kaçiyor), özal(jaguar sıkandalı), demirel, erbakan(kayıp trilyon), demirelin özel(mason) sebeplerden dolayi hakkındaki yolsuzluk iddalarinin üzerine giden bir medya olmadi ama diğer liderleri malum medya paspas etti..

    bir şeyin idda edilmesi o şeyin olduğu anlamina gelmez size öyle gösterildiği anlamina gelir. bu iddalari analiz etmek için bu adam ülkeyi geri almak için neler yaptığını görmeniz gerekir dediğim gibi ingilterenin bize çizdiği sınırlari geçen bölgedeki çıkarlarina ters haraketler yapan bütün liderler benzer itamlarla düşürüldü bunun geçmişi 2. abdülhamide kadar dayanir. tarihten bir haberseniz bu söylediklerim size birşey ifade etmemesi normaldir. bu ülkede Tarihten bağımsız  siyaset yapamazsiniz bir danimarka norveç değiliz biz.. (yazar burada gelişmişten bahsetmiyor, siyasi oturmuşluktan bahsediyor.)

    ÜLKENİN 30 YIL GERİDEN GELMESİNİ BU İKTİDARA BAĞLAYAMAZSİN HOCA 30 YIL ÖNCE KİMDİ BAŞTAKİ NEDEN yapmadi? 30 yıl önce yapılmasi gereken şeyleri.. onlarin yapmadiklarini daha doğrusu yapamadiklarini(yaptrilmadiği) bugün ancak yapabilen ak partiye teşekkür etmen gerekiyor. bu popülizmleri kenara bırakıp gerçeklerle haşir neşir olma yıllarindayiz..


    @pesimistzombie
    yok hocam ne demek okuman yeterli biraz uzun olunca pek okuyan olmaz diye düşünüyordum :)

    hoca kısa bir baktim son söylemlerine ama yok sarayi kapatacaz yok, makam araçlarinin giderlerini kısacağiz gibi popi şeylerden farkli birşey göremedim.

    adam milyar dolarlarla bütçe oluşturuyor hoca 200-300 bin lira elbet çerez parasi olarak gelir gözüne bunu sen ben anlamamiz garip gelmesi normal bunu dalga geçmek olarak etfetmek art niyetliliktir, herhangi bir bankada çalişan tanıdığın varsa onun gözünde bile birşey ifade etmez bu paralar, ama ne zaman ay başı gelir eline kendi maaşi yatar "haa baya büyük paraymiş lan" der..

    bütün ihalelerin yandaşa gittiği idda etmen komik olur hocam keza koçun aldiği ihalelere bak en büyük firma o ve rte sevdiğini sevdiğini söyleyemezsin ki gezi olaylarinda biliyorz bu hükümet döneminde servetimi 5'e katladim ama bu hükümetin gitmesi için servetimin yarisini vermeye raziyim. diyen iş adamlari biliyoruz ve x bankasi en fazla kar yapan şirketken gezi olaylarindaki tavrini biliyoruz. butun bunlari geçtim bizim buraya toki yapıldı 12 inşaat firmasi geldi hususi firmalari araştirdim sadece 5-6 tanesi hükümete yakın firmalarda, ha sende taktir edersinki büyük stratejik ihalelerin hükümetin kontrolünde olan firmalara verilmesinden daha doğal birşey yoktur. bu sadece ak parti iin değin bütün siyasi partiler ve dünyanin heryerinde böyledir... stratejik olduğu için kendi güdümünde olmalidir yarin ters birşey olduğunda kontrol edebilmesi için bu şarttir burada yok efendim olurmu öyle batının uydurduğu ama kendisinin gram kullanmadiği selbest piyasa gibi terimlerle bağırmanin alemi yoktur. ayağı yere basan herkes bunu kabul eder.

    havalimani olayinida biraz büyütmüşsün hocam o kadar şey bitmiş deniz doldurulmuş uçak indirilmiş sen bir tuvaletin kabini konmamiş diye kızıyorsun :) ki elbette CB gelecek diye hummali bir çalişma olmasi normal insaatin kenarindaki karmaşikliği eksik çok diye göstermek eleştirecek birşey bulamayip oradan bir ekmek çıkartmaya çalişmaya benziyor. ha illa hakli olarak seçim öncesi yaptıklari hizmeti halka göstermek için erken açılış yapıyorda olabilirler bunuda göz önüne koyuyorum, geçtimiğimiz günlerde ak partinin yaptirdiği belediye binasini KK'nin seçim için açılışını yaptiği gerçeğinin yanina. :)
    altın klozete sıçanlar popilist cümlesi hakli olarak sana hak verenler çıkartacaktir. ama bu tarz söylemlerin ülkeye olumlu bir katkısı yok malesef sen böyle dersen karşi tarafın elinede ayni üslüpta farkli söylemler söyleme fırsatı verirsin ki CHP nin derin bir tarihi var arşive girilirse binlercesi çıkar.. bu tarz söylemler FIRSAT buldukça bunlar ülkeyi kutuplaştiriyor vs. söylemini yapan sizlerin bu tarz yaklaşimlarla kutuplaştiran olduğunuzu gösterir... insanlara siz küfür ettikçe onlarin teşekkür etmesini bekleyemezsiniz. insan doğasina aykırı bir beklentidir bu.




    çük kadar dediğin ülke 80 milyon hocam, 30k lik avrupa devleti değilizki abd 300 milyon kaba hesapla abd'nin 4de biri evsizin olmasi gerekiyor. ha bankalarin önüne geçilmezse önümüzdeki 15 yıl içerisinde o da olur, bunuda söyleyeyim. olumlu şeylerde ABD'yi örnek verdikleri için yapmiştim yoksa yapısal ve kültürel farkliliklardan dolayi batıdan örnek vermeyi uygun görmediğimi söylmiştim. kaldiki ABD bir şirket devletidir. iş adamlari siyasete yön verir geçtiğimiz yıllarda türkiyeyede ayni sistemi oturtmaya çaliştiklarini biliyoruz. Ve şunu söyleyeyim bugünkü tüsiad'in ve bazi medyanin RTE düşmanliğinin temelindede bu yatar eskisi gibi siyaseti yönlendiremedikleri için güçün ellerinden gittiğini düşünüyorlar. ve bana sorarsan iş adamlarinin hükümeti yönetmesinden çok hükümetin iş adamlarini yönetmesi ülkenin menfatinedir. biliyorsun ki ABD de iş adamlari açık şekilde adaylara para yardimi yapar ve daha secilmeden bir bağlımlılık yaratirlar. abdden gidiyoruz madem Newyorkun belediye başkaninin yıllık 1 dolar maaşla çaliştiğini biliyoruz sence bu ne kadar rasyonel ? özetle devletin güçü daha yeni yeni iş dünyasinin üzerinde hissedilmeye başlandiği içindir bu RTE nefreti yayinlar bunu inkar etmenin mantıklı bir tarafi yok..

    sarayla birlikte yeni kurulan bir ülkenin varliği zaten vaad edilen saray bir simge hocam her bir odanin isimi belli, saray burada bir simge osmanlinin geri gelmesinin(ki bu tartisilir elbette) simgesi olarak sarayi seçtikleri içindir bu saldiri bu hedef gösterme yoksa o saray 2012 yılında başladi, bu güne kadar tek kelime yapılmayip CB sarayı olarak açılındığında odalarin isimlerine eyaletlerin isimleri verildiğinde hedefe konmasida size normal geliyorsa diyecek pekte birşey kalmiyor. geziyle 17-25 aralıkla düşüreceğini sanan kesim o zaman pek önemli bir şey olmadiğini düşündü demekki o zamanlar sarayı onemsemedi..   bölgesel bir ülke olmamak gibi bir durumumuz yok hocam bizim bu bizim geçmişimizin bize verdiği misyon bu gömlek artık dar geliyor cümlesi bunun içindir.
    suni gündem yaratan Ak parti demek getiğimiz on yıl türkiyede yaşadım ben demekle ayni şeydir hocam. muhtar bile olmaz manşeti atıldı hocam bu adam için sen diyorsun ki bu adam bu medyayi yönetti kusura bakmada baya gülerler sana ne çabuk unuttunuz 1 yıl boyunca şeriat geliyor gelecek malezyami iran mi oluyoruz  gündemlerini ? 411 el kaosa kalkti manşetlerini.. bunlarida mi hükümet atti gündeme. yıllarca dediğin şey ak parti bürokrasiyi 2010 yılında kırmıştır 5 yıldır tam anlamiyla yönetmeye çalişiyor desek doğru olur.

    siz devletin savcisini öldüren insanlara terörist diyemeyen medyanin diliyle konusuyorsunuz hocam bu dil ve üslüple konustuğunuz sürece ilerleme ve karşinizdakinden anlayiş beklemeniz akla yatkın değil..

    internette sansür olmaması gibi birşey söz konusu değil elbette yazılı medyada nasıl devletin bir gücünün olmasi gerekiyorsa internettede olmasi gerekir. bunu hangi ülkeye bakarsan bak görürsün hocam ütopyada yaşamiyoruz biraz gerçekci olalim. kendin üzerinden bakarsan olaya daha iyi anlarsin birisi senin hakkında veya ailen hakkında ağza alinmayacak gariz hakaretler kampanyasi başlatiyor internette resimlerin veya karının cocuklarinin anennin resimleri üzerinde montajlar yapıp twitterde yayinliyor. sen mahkemeye başvuruyorsun durduma aliyorsun twitter mahkeme kararina uymuyor bu suçu işleyenlerin ip adresini vermiyor. ne yapmasi gerekiyor sence  devletin senin hakkını korumasi için ? vergi vermediğinide kenara bırakılım hadi ?
    twitterin senin devletini iplememsi başka devletlerin mahkeme kararina uymasi senin hükümeti zora düşürmek adına hoşuna gidiyor olabilir ve bu popilist söylemle milleti galeyana getirebilirsinde işin öyle olmadiğini anlaman için illa kendi başına gelmesimi gerekiyor? karşı taraf iyi anlayabilmeniz için ayni gariz küfür kampanyasimi başlatmasi gerekiyor ? bizim en büyük sorunumuz söylediğim gibi POPİLİST söylemler ve empati eksikliği ne yazikki..

    diğer bir tarafin zenginleşirken diğer tarafin fakirleştiğini hangi verilere bakarak söylüyorsun cok merak ediyorum. sosyal yardımlar taktir edersin ki bu hükümet döneminde patladi siz dediniz ki makarnaci kömürcü  şucu bu cu e şimdiki vaadlere bakiyoruz ayni sosyal yardımlari CHP MHPnin seçim bildirilerindede görüyoruz. biz gıda yardımı yapacağiz ekstrada para verecez diye bas bas bagırıyorlar. şimdi geçmişe bakarak karşi tarafinda bunlara  paracı bunlar eurocu dolarci deme ruhsatı çıkmıyor mu ?

    sosyal yardım konusunda kusura bakmada kimse bu ülkenin sağcılarıyla yarişamaz hocam, bütün yardim kuruluşlarina bak hemsi sağ tandaslidir bir tane bile solcu yardım kurulusu bilmiyorum ben (çydd diyeceksen deme onun ne için kurulduğunu hepimiz biliyoruz.) bu sadece bu gün için değil geçmiştede böyle iktidarla alakasi olmadiği dönemlerde bile hep fakirlere yardım eden en büyük yardim dernekleri sağ kesimden gelmiştir.

    sosyal demokrat diye geçinen partilerin oturup düşünmesi gereken bir husustur bu.. tabi neden sadece elit kesimlerin zenginlerin sarı saçli kemalist teyzelerin, kendilerine oy verdiğini açıkladıktan hemen sonra.

    savunma sanayindeki gelişmeleri tek tek anlatacak değilim hocam tubitak aselsanin ortaya koyduğu teknolojileri anlatmaya gerekyok merak ediyor kısa bir parçasi https://www.youtube.com/watch?v=aPCll3yr4Ug

    bu firmalarinda büyük bir kısımı senin yandaş dediğin firmalar tabiki. işte bu tarz şeyler için zenginler yaratiliyor. bugün en büyük zengin ilk 10 firmalarimiz şunlari 10 yıl önce yapamzmiydi sence ? evet yapamazdi çünkü kendilerini zengin eden güçler izin vermezdi almanyadaki berlin olaylarini bile haber yapamazken ülkenin bağımsızlaşmasindaki en büyük sıçrama olan bu millileşmeyi nasıl yapcaktilar ki... montajla zengin olan ve kontrol edilen firmalar milli projlere tabiki yer ayiramaz bu yüzden milli zenginlere ihtiyacimiz olduğundan bahsediyorum ben..

    siz dediğiniz biz hiçbir zaman saf değiştirmedik özali, erbakan hocayi nasıl alaşağı ettiler biliyorsunuz mendresi yargıladilar astılar ona ragmen bahsettiğin kitle kimseden af dilemedi saf değiştirmedi halk olarak hep yanlarinda olduk.. sandiğin gibi bir saf değiştirme söz konusu değil yani, bugün gene ayni oyunlar oynaniyor gene yaninda oluyoruz.
    ayrica kenan evrenin seçilmesinin nasıl olduğunu bilmediğinide anlamiş oluyoruz. bir seçim düşün ki şeffaf zarflarda yapılıyor attığın oy görülüyor ve sandiğin başinda asker bekliyor hadi gelde istediğin yere oy at..

    26,5 milyar olan kasa şuan dolar 75 milyar dolar bu kasa nasıl boş sence ? chpnin mhpnin vaadleri bu boş kasa üzerinden yapıyor ne hikmetse :) 

     

    https://www.youtube.com/watch?v=ontR2pfs8cg  KK bile kabullenmişken siz destekleyenlerin kasanın boş olduğu düşünmeside düşündürücü :)


    soruna gelecek olursak cevabı çok basit hoca cevabi savcı öldürene terörist diyemeyen medyadan uzaklaşik tarihte biraz geriye gidersen anlarsin, yıl 1992 yer balkanlar bosna savaşi. sırplar boşnaklari katlediyor. türkiyeden kim yardim yolluyor sence ? daha sonra kayıp trilyon davasi olarak önüne konulacak parayi cennet mekan erbakan hoca yolluyor boşnak kardeşlerimize.. boşnaklarin erbakana ve rte'ye olan sevgisinin  bilge kral aliya izzetbeoviçin halkını ölüm döşeğinde RTE ye emanet etmesinin temelleri bu kötü günlerdeki yardimlari yatiyor. bende sana sorayim erbakan o dönem iktidarda bile değilken zulüm gören boşnaklara yardim edebiliyorken bana CHP veya MHP nin dünyanin herhangi bir yerindeki zulme karşi yaptiklari bir yardim gösterebilirmisin ? lafı açılmışken şu anektoduda yazayim bunu 3. ağızdan dinledim savaş yıllarinda boşnak yetkililer türkiyeye geliyor yardim istemeye başbakanla zor bela randevu aiyorlar dertlerini anlatiyorlar. biraz yokuş yaptıktan sonra genel kurmaya yönlendiriyor genel kurmayda borna hersekin haritasinı bulamiyorlar.. bu derece olaylara uzak ülkeden bugün cumhurbaşkanliği sarayinda bosna hersek odasi açılıyor.

    ve çeçeniştanida uzun uzun anlatmaya gerek yok buradada sağ kesim ve cennet mekan muhsin başkanin katkılarini uzun uzadiya anlatmayayim.
    demem o ki zalime her zaman bir şekilde elinden geldiğince karşi durmuş bir duruştan bahsediyoruz hoca suriye olaylarinin başlamasini ve 6 ay boyunca dış işleri bakaninin suriyeli yetkililerle saatlerce toplantilar yaptığını hatirlamak istiyorsan arşivlere bakabilirsin. 300k insanini öldürmüş bir adamdan bahsediyorsun burada buna karşi bir duruşunun olmasina neden karşi gelyorsunuz ? sınırı kapatip ne halleri varsa görsünler kolayliğina kaçmiyorlar. milyonlarca insani ülkeye aliyorlar sence bu devleti yöneletnler için nasol bir yük hayal edebiliyormusun ? neden bu yükün altina girsinler enayimi bu insanlar ?  takip ettiğin parti ve gazete esedle 300k insanin kanı elinde olan esedle roportaj yapıp hatira fotolari çektirip rteye küfürler ettiriyor. bence vicdani kırılmayi yaşamasi gereken kişiler sizsiniz hocam ne zaman kırılacak vicdani zincirleriniz ne zaman kurtulacaksiniz ideolojik menfaatlerinizi insani hassasiyetlerin önüne koymaktan ?

    4,5m türkmenide kenara bıraktim (tr nin yardimlarini anlatan videolari görebilirsin) milyonlarca zulm görmüş insanlar kendilerini savunmalari için yapılan yardimlar dün nasıl bosnaya, çeçenistana, türk dünyasina, yapılıyorsa yarindan öyle yapılır. bunlar yapılmasin demek zalim öldürmeye devam etsin biz sessiz dilsiz şeytan olmaya devam edelim demektir. buda bizim insanliğimiza ve tarihimize yakışmaz..

    kadıkı ingiltere fransa abd almanyanin insani tek bir gerekçeleri olmadan sırf maddi menfaatleri için silahlar yollarken tek kelime etmeyen medyanin haberlerinden yola çıkarak kendi devletini kötü gösteriyorsun hocam dikkatini bu yöne çekmek isterim..

    merak etme hocam böyle düzeyli yazilarla kimse kimseye dava açmaz ama twitterde orada burada küfürlerle yalan yanliş haberlerle (dayanin hükümet düşecek yalani vb) insanlari kin ve nefrete yöneltmeye çalişirsan elbette doğal olarak paketlerler. yoksa sana gelene kadar ekranlarda yapmadiklari hakaret kalmayan insanlar dışarida milleti nefretle kinle dolduruşa getirirken sıra sana gelmez. geldiğimiz nokta çok doğal senin beklentin küfürlere yalan haberlere rağmen insanlara dava açılmamasiysa o nokta pek hayırlı npkta değil hocam gelmesekte olur o seviyeye..


    @xxx
    17-25 aralik 100 milyar €  gibi bir paradan bahsediyorsan hocam sana önce matematik dersi almani tavsiye ederim. ülkenin kasasinda 75 milyar dolar var. :)

    BİR MİLYAR DOLAR KAÇ KG EDER ?
    100 dolarlık bir adet banknot takriben 1.2 gr
    10.000.000 adet banknot = 12.000.000 gr
    12.000.000 gr = 12.000 kg
    12.000 kg = 12 ton
    http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2014/02/page_bir-milyar-dolar-ne-kadar-yer-kapliyor_719925453.jpg


    sen 100 milyar € dan bahsediyorsun. ve bunuda evinde tuttuğunu düşünüyorsun diyecek kelime bulamam bu izaha :)
    17-25 bürokraside gücü kalmamiş askere istediğini yaptiramayan gezide beklediğini alamayan malum cevrenin son hamlesi olduğunu görmemek için gözünüzü RTE düşmanliğindan başka birşeyi görmemesinden başka şekilde açıklayamazsiniz. amerikan ankara büyük elçisinin olaylardan 1 ay önce yakında çöküşü göreceksiniz söylemini nereye koyuyorsunuz ? bunun birilerinin geçmişte yaptiği gibi ülkeyi istediği yöne sokma çalişmasi olduğunu hala göremiyorsaniz diyecek birşey yok. yukarida geçmişteki kopyalarini anlattim tekrar anlatmaya gerek yok.

    bahsettiğin adam tayyibin danışmani değil gazeteci ve ingilizce bilip bilmediğinide bilmiyorum bu köşe yazisi neden dokunda sana bu kadar ki adami hedef haline getiriyorsun tipiyle bildiği dil sayisiyla neden uğrasiyorsun illa dil bilmesi gerekiyorsa yiğit bulut var lazımsa ? fransizcada ingilizcede bliyor ona nasıl bahane üreteceksin ? "jole kafali" dışında söylediklerinin neresi yanlış hangisi mantıksız onlara kafa yormak zor olduğundan hemen "jole kafa" deyip itibarsizlaştirmak kolay olsa gerek sende haklisin.

    sana göre rezil olmuş ki bana görede başkasini bildiği dil sayısı kadar adam yerine koyan sen rezil olmuş durumdasin..

    yeni dünya düzenin çeviriyle ne alakasi var hoca bunu dile neden bu kadar endeksliyorsun ? herşey dünyanin gözü önünde oluyor abd ırak'a girmiş ortadayken dil bilmenin ne alakasi var ancak girdikten sonraki bahanelerini anlamak için gerekiyor. bizim sıkıntımızda bu zaten türkçe düşünebilsek oyuna dahil olacağiz ama sağolsun siz gibi arakdaşlar ingilizce düşünmeyi maharet sayiyor (ki elbette bir dil öğrenmek önemlidir zenginliktir ondan bahsetmyiorm)

    hem ingilizce bilse rothschildla muhabbetmi edecek neden böyle yapıyorsunuz panpa diye ?
    Hem senin aydin dediğin ingilizce bilen kişiler acaba tek kelime edebiliyormu bu aileler hakkında ? onlar daha cümle içinde bile bu ailelerin adını anamazken bu adam dil bilmediği halde kurabiliyorsa asıl buna gülünür :)

    akademisyen kaç gazeteci var türkiyede ? gazetecilikle akademisyenliğin nasl bir bağlantisini kurdun onuda merak ettim.


    https://www.youtube.com/watch?v=9YTW8I5Nzr4 buda kısa siyasi tarihimizin vaadleri. :)

    edit: imla

    imla2 : video eklame

    bu ne hocam, mektupla iletişseniz kendi aranızda forum için daha iyi olur bence. sırf yazıda sorduğun sorulara cevap vermeye kalksam bunun en az iki misli uzunluğunda yazı yazmak gerekiyor çünkü soruların bi' kısmı da alıntı yapılarak cevaplanmalı..

    özet olarak, durumum yoktu okuyamadım :/

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı

    @xxx
    17-25 aralik 100€  gibi bir paradan bahsediyorsan hocam sana önce matematik dersi almani tavsiye ederim. ülkenin kasasinda 75 milyar dolar var. :)

    BİR MİLYAR DOLAR KAÇ KG EDER ?
    100 dolarlık bir adet banknot takriben 1.2 gr
    10.000.000 adet banknot = 12.000.000 gr
    12.000.000 gr = 12.000 kg
    12.000 kg = 12 ton
    http://media-cdn.t24.com.tr/media/stories/2014/02/page_bir-milyar-dolar-ne-kadar-yer-kapliyor_719925453.jpg


    sen 100 milyar € dan bahsediyorsun. ve bunuda evinde tuttuğunu düşünüyorsun diyecek kelime bulamam bu izaha :)
    17-25 bürokraside gücü kalmamiş askere istediğini yaptiramayan gezide beklediğini alamayan malum cevrenin son hamlesi olduğunu görmemek için gözünüzü RTE düşmanliğindan başka birşeyi görmemesinden başka şekilde açıklayamazsiniz. amerikan ankara büyük elçisinin olaylardan 1 ay önce yakında çöküşü göreceksiniz söylemini nereye koyuyorsunuz ? bunun birilerinin geçmişte yaptiği gibi ülkeyi istediği yöne sokma çalişmasi olduğunu hala göremiyorsaniz diyecek birşey yok. yukarida geçmişteki kopyalarini anlattim tekrar anlatmaya gerek yok.

    bahsettiğin adam tayyibin danışmani değil gazeteci ve ingilizce bilip bilmediğinide bilmiyorum bu köşe yazisi neden dokunda sana bu kadar ki adami hedef haline getiriyorsun tipiyle bildiği dil sayisiyla neden uğrasiyorsun illa dil bilmesi gerekiyorsa yiğit bulut var lazımsa ? fransizcada ingilizcede bliyor ona nasıl bahane üreteceksin ? "jole kafali" dışında söylediklerinin neresi yanlış hangisi mantıksız onlara kafa yormak zor olduğundan hemen "jole kafa" deyip itibarsizlaştirmak kolay olsa gerek sende haklisin.

    sana göre rezil olmuş ki bana görede başkasini bildiği dil sayısı kadar adam yerine koyan sen rezil olmuş durumdasin..

    yeni dünya düzenin çeviriyle ne alakasi var hoca bunu dile neden bu kadar endeksliyorsun ? herşey dünyanin gözü önünde oluyor abd ırak'a girmiş ortadayken dil bilmenin ne alakasi var ancak girdikten sonraki bahanelerini anlamak için gerekiyor. bizim sıkıntımızda bu zaten türkçe düşünebilsek oyuna dahil olacağiz ama sağolsun siz gibi arakdaşlar ingilizce düşünmeyi maharet sayiyor (ki elbette bir dil öğrenmek önemlidir zenginliktir ondan bahsetmyiorm)

    hem ingilizce bilse rothschildla muhabbetmi edecek neden böyle yapıyorsunuz panpa diye ?
    Hem senin aydin dediğin ingilizce bilen kişiler acaba tek kelime edebiliyormu bu aileler hakkında ? onlar daha cümle içinde bile bu ailelerin adını anamazken bu adam dil bilmediği halde kurabiliyorsa asıl buna gülünür :)

    akademisyen kaç gazeteci var türkiyede ? gazetecilikle akademisyenliğin nasl bir bağlantisini kurdun onuda merak ettim.



    edit: imla

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    AllahinOglu bunu yazdı
     

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

    hakaretler başladiğina göre verecek cevaplarin bitmiş demekki.
    o para trafiğinin içeriğiyle alakali ne biliyorsun ki sana lanse ettikleri dışında ? yanar döner batının ağzıyla konuşmaktan başka.. ambargoyu delen ingiliz şirketlerini görmezken türkiyenin komşusuyla yaptiği ticareti kara para akliyor diye boy boy haber medyanin dişinda ?
    sen diyorsun ki batının koyduğu kurallarla batıyla savaş komik. batı istediğinde koyduğu kurallari değiştirirken
    senin batının koyduğu kurallara batıdan daha cok sahip çıkmansa düşündürücü.

    CHP den ne korkacağim hoca eroin fabrikasi açmiş partiden.. sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler.

    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?

    avrupali abd li gibi düşünmeye başladiğimizda o artik biz olmayiz abdli ve avrupali oluruz hoş kendi ülkesinin insanini sevmeyenler içinu oldukça güzel bir hayal olmali ama bizim için değil bu ülke kendi değerleriyle yükselik kendi yeni bir değer oluşturacaktır.. ülkesinin paçasindan tutup batılı ülkelerin içinde bulunduğu çukura çekmeye çalişanlara rağmen.

    bilim olarak ileri olmasini kast ediyorsan önceki yazdiklarimda onuda söylemiştim.

    "ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın."

    zaten bu cümleyi kullandiktan sonra pek birşey konuşmaninda manasi kalmiyor sen karşindakinin fikirlerine baştan kapalisin önyargın var ne dese senin için bir anlami yok sen kendi fikirlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki karşindakinin doğrulariyla pek ilgilenmiyorsun.
    ki tüm bunlari yapanda sen değilmişsin gibi karşindakileri kendi fikir kendi zihnindeki doğrularla karşindakini yargiliyorsun. bu tarz düşünenlere kimse birşey anlatamaz kusura bakma senin yazdiklarinla alakali bundan snra cevap yazmayacağim bundan sonraki hayatinda bu huyundan vazgeçmen dileğiyle..

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    AllahinOglu bunu yazdı
     

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

    hakaretler başladiğina göre verecek cevaplarin bitmiş demekki.
    o para trafiğinin içeriğiyle alakali ne biliyorsun ki sana lanse ettikleri dışında ? yanar döner batının ağzıyla konuşmaktan başka.. ambargoyu delen ingiliz şirketlerini görmezken türkiyenin komşusuyla yaptiği ticareti kara para akliyor diye boy boy haber medyanin dişinda ?
    sen diyorsun ki batının koyduğu kurallarla batıyla savaş komik. batı istediğinde koyduğu kurallari değiştirirken
    senin batının koyduğu kurallara batıdan daha cok sahip çıkmansa düşündürücü.

    CHP den ne korkacağim hoca eroin fabrikasi açmiş partiden.. sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler.

    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?

    avrupali abd li gibi düşünmeye başladiğimizda o artik biz olmayiz abdli ve avrupali oluruz hoş kendi ülkesinin insanini sevmeyenler içinu oldukça güzel bir hayal olmali ama bizim için değil bu ülke kendi değerleriyle yükselik kendi yeni bir değer oluşturacaktır.. ülkesinin paçasindan tutup batılı ülkelerin içinde bulunduğu çukura çekmeye çalişanlara rağmen.

    bilim olarak ileri olmasini kast ediyorsan önceki yazdiklarimda onuda söylemiştim.

    "ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın."

    zaten bu cümleyi kullandiktan sonra pek birşey konuşmaninda manasi kalmiyor sen karşindakinin fikirlerine baştan kapalisin önyargın var ne dese senin için bir anlami yok sen kendi fikirlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki karşindakinin doğrulariyla pek ilgilenmiyorsun.
    ki tüm bunlari yapanda sen değilmişsin gibi karşindakileri kendi fikir kendi zihnindeki doğrularla karşindakini yargiliyorsun. bu tarz düşünenlere kimse birşey anlatamaz kusura bakma senin yazdiklarinla alakali bundan snra cevap yazmayacağim bundan sonraki hayatinda bu huyundan vazgeçmen dileğiyle..

    sizin kadar taraflı olup da tarafsız görünebilen bir kullanıcı(!) görmedim. sırf bu yüzden size saygı duyuyorum ama size cevap vermeye çalışan diğer üyelere daha fazla saygı duyuyorum.

    kısa yazdığında tüm manüplasyonların ortaya çıkıyor, bu yüzden uzun yazıp kafa karıştırmayı tercih ettiğinizi düşünüyorum.

    yazınızdaki bazı yerleri bilerek kalın yaptım ki tiynetiniz anlaşılsın, eroin fabrikası, abd'den icazet almak vs.. ye kadar düşmüş; mesnetsiz iddiaları metine sokuşturmuşsunuz.

    sevgilerle.

  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AllahinOglu
    AllahinOglu's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    AllahinOglu bunu yazdı
     

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

    hakaretler başladiğina göre verecek cevaplarin bitmiş demekki.
    o para trafiğinin içeriğiyle alakali ne biliyorsun ki sana lanse ettikleri dışında ? yanar döner batının ağzıyla konuşmaktan başka.. ambargoyu delen ingiliz şirketlerini görmezken türkiyenin komşusuyla yaptiği ticareti kara para akliyor diye boy boy haber medyanin dişinda ?
    sen diyorsun ki batının koyduğu kurallarla batıyla savaş komik. batı istediğinde koyduğu kurallari değiştirirken
    senin batının koyduğu kurallara batıdan daha cok sahip çıkmansa düşündürücü.

    CHP den ne korkacağim hoca eroin fabrikasi açmiş partiden.. sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler.

    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?

    avrupali abd li gibi düşünmeye başladiğimizda o artik biz olmayiz abdli ve avrupali oluruz hoş kendi ülkesinin insanini sevmeyenler içinu oldukça güzel bir hayal olmali ama bizim için değil bu ülke kendi değerleriyle yükselik kendi yeni bir değer oluşturacaktır.. ülkesinin paçasindan tutup batılı ülkelerin içinde bulunduğu çukura çekmeye çalişanlara rağmen.

    bilim olarak ileri olmasini kast ediyorsan önceki yazdiklarimda onuda söylemiştim.

    "ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın."

    zaten bu cümleyi kullandiktan sonra pek birşey konuşmaninda manasi kalmiyor sen karşindakinin fikirlerine baştan kapalisin önyargın var ne dese senin için bir anlami yok sen kendi fikirlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki karşindakinin doğrulariyla pek ilgilenmiyorsun.
    ki tüm bunlari yapanda sen değilmişsin gibi karşindakileri kendi fikir kendi zihnindeki doğrularla karşindakini yargiliyorsun. bu tarz düşünenlere kimse birşey anlatamaz kusura bakma senin yazdiklarinla alakali bundan snra cevap yazmayacağim bundan sonraki hayatinda bu huyundan vazgeçmen dileğiyle..

    yazdıkların kulağa hoş geliyorda keşke amerikadaki gibi bu işin muhatapları yani politik sınıf yani hükümetin yetkilileri çıksada ekranda muhalifin yetkilileriyle amerikadaki gibi tartışsa türk milletinin önünde

    ama yok yapamazlar niye çünkü suçluluk psikolojisi hakim savunacak birşeyleri yok para için yalakalık yapanlar günü kurtaranlar bile hergün akpyi nasıl savunacaklarını kara kara düşünüyor

    şimdi o amerika ingiltere israil yani dünyaya yön verenekip sen türkiyesin haddini bileceksin öyle değil mi

    akp türkiyede küllerinden doğmadı bu 3lü proje olarak bir araya getirdi bu hırsızları

    o yüzden ne yapsalar boş kardeşim benim gözümde herkesin dünyaya bakış açısı farklı benimde bu şekilde bence gel sende bu işten vazgeç destekleme çünkü türk milleti bunları bir araya getirmedi

    bu ülkenin sonu parlak değil takii içimizden türk milletinin çıkarlarını koşulsuz savunacak amerikanın önüne yatmayacak bir ekip çıkana kadar

    öyle olmadıktan sonra bu ülke beterde olsun yokda olsun ben demiyorum atatürkün kendi lafı ve destekliyorum...

  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ocak/2010
    Erkek

    @Jon ben sana daha oncesinde cevap verdim hatta sorudugun sorularin cevaplarinida daha oncesinden yazdim fakat sen ya hicbirini sallamadin yada anlamadin.yada cikipta ben yanlis biliomusum demedinde bende bu yuzde sana cevap vermiorum bu bir ima degil. Dinleyen adama anlatilir birseyler.ben senin dinlegidini dusunmedigim icin cevap verme geregi duymadim.su kadarini soleim yanlis bildigin cok sey var.sanki sadece akp medyasi okuyor gibi anlatiyorsun


    Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı
    AllahinOglu bunu yazdı
     

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

    hakaretler başladiğina göre verecek cevaplarin bitmiş demekki.
    o para trafiğinin içeriğiyle alakali ne biliyorsun ki sana lanse ettikleri dışında ? yanar döner batının ağzıyla konuşmaktan başka.. ambargoyu delen ingiliz şirketlerini görmezken türkiyenin komşusuyla yaptiği ticareti kara para akliyor diye boy boy haber medyanin dişinda ?
    sen diyorsun ki batının koyduğu kurallarla batıyla savaş komik. batı istediğinde koyduğu kurallari değiştirirken
    senin batının koyduğu kurallara batıdan daha cok sahip çıkmansa düşündürücü.

    CHP den ne korkacağim hoca eroin fabrikasi açmiş partiden.. sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler.

    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?

    avrupali abd li gibi düşünmeye başladiğimizda o artik biz olmayiz abdli ve avrupali oluruz hoş kendi ülkesinin insanini sevmeyenler içinu oldukça güzel bir hayal olmali ama bizim için değil bu ülke kendi değerleriyle yükselik kendi yeni bir değer oluşturacaktır.. ülkesinin paçasindan tutup batılı ülkelerin içinde bulunduğu çukura çekmeye çalişanlara rağmen.

    bilim olarak ileri olmasini kast ediyorsan önceki yazdiklarimda onuda söylemiştim.

    "ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın."

    zaten bu cümleyi kullandiktan sonra pek birşey konuşmaninda manasi kalmiyor sen karşindakinin fikirlerine baştan kapalisin önyargın var ne dese senin için bir anlami yok sen kendi fikirlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki karşindakinin doğrulariyla pek ilgilenmiyorsun.
    ki tüm bunlari yapanda sen değilmişsin gibi karşindakileri kendi fikir kendi zihnindeki doğrularla karşindakini yargiliyorsun. bu tarz düşünenlere kimse birşey anlatamaz kusura bakma senin yazdiklarinla alakali bundan snra cevap yazmayacağim bundan sonraki hayatinda bu huyundan vazgeçmen dileğiyle..

    sizin kadar taraflı olup da tarafsız görünebilen bir kullanıcı(!) görmedim. sırf bu yüzden size saygı duyuyorum ama size cevap vermeye çalışan diğer üyelere daha fazla saygı duyuyorum.

    kısa yazdığında tüm manüplasyonların ortaya çıkıyor, bu yüzden uzun yazıp kafa karıştırmayı tercih ettiğinizi düşünüyorum.

    yazınızdaki bazı yerleri bilerek kalın yaptım ki tiynetiniz anlaşılsın, eroin fabrikası, abd'den icazet almak vs.. ye kadar düşmüş; mesnetsiz iddiaları metine sokuşturmuşsunuz.

    sevgilerle.

    "sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler."


    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?  

    bu söyleme dayanarak verilen bir cevapti; sen böyle birşey söylersen karşı okuma yaparak aşağıdaki sorular ortaya çıkar.


    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?


    söylediğim şeylern temelini görmeyip cımbızla çekerek manipülasyonu siz yapıyorsunuz.  eroin fabrikasinin kurulmasini mesnetsiz diyerek geçiştiremezisniz. arşivlere bakarak doğruluğunu kanıtlayabilirsiniz https://pbs.twimg.com/media/B9z1symIcAAmrC-.jpg  

    kaldiki ben bundan bahsetmiyorum ben kullanilan üslüpa vurgu yaptim siz bütün kötü propagandalari yapacaksiniz kişiler hakkında ve karşinizdaki insanlari sessiz kalip cevap vememesini bekleyeceksiniz bu ne akla ne insan doğasina uygun bir haraket siz ne kadar üslübünüzü değiştirirseniz karşi tarafinda o kadar değiştirmesine sebep olursunuz bahsettiğim ve vurgu yaptiğim şeyler buyken  sizin yamultup kendinize yarar şekilde lanse etmenizede fırsat vermem..

    ayrıca tarafsiz olduğumuda söylemedim tarafsizlik kelimesinede inanmiyorum zaten kimse tarafsiz değildir. önceki yazilarima baktiysan açık şekilde belirttim taraf olduğumu..

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    JonTurk bunu yazdı
    AllahinOglu bunu yazdı
     

    €100 milyar üzeri(kim bilir belki dahada fazla) iran vs ülkeler arası yapılan para trafiğinin miktarıda dahil bu hırsızlıklara bağnaz dar görüşlü olma bu kadar mert ol hırsızlık yaptılar üzerini örttüler de sahip çıktığını itiraf et seninde onlardan biri olduğunu itiraf et

    itiraf et ki için dışın bir olsun

    o yüzden çok boş yazıyorsun hocam içi boş şeyler

    sen esas bırak şimdi bu kadar çok korktuğunuz chp yide

    korkmasanız bu kadar chpden eleştirmezsiniz çünkü

    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?

    birazda ülkenin nasıl şerefsizler tarafından satıldığını anlatsana anlatabilir misin var mı sende o cesaret?

    onun dışında bana bakma sen ben bu ülkeye ve ülkenin bütün insanlarının zihniyetine karşıyım avrupalı ve amerikalı gibi düşünemedikleri için

    o yüzden siyasi parti köpekliği yapmıyorum

    ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın...

    hakaretler başladiğina göre verecek cevaplarin bitmiş demekki.
    o para trafiğinin içeriğiyle alakali ne biliyorsun ki sana lanse ettikleri dışında ? yanar döner batının ağzıyla konuşmaktan başka.. ambargoyu delen ingiliz şirketlerini görmezken türkiyenin komşusuyla yaptiği ticareti kara para akliyor diye boy boy haber medyanin dişinda ?
    sen diyorsun ki batının koyduğu kurallarla batıyla savaş komik. batı istediğinde koyduğu kurallari değiştirirken
    senin batının koyduğu kurallara batıdan daha cok sahip çıkmansa düşündürücü.

    CHP den ne korkacağim hoca eroin fabrikasi açmiş partiden.. sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler.

    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?

    avrupali abd li gibi düşünmeye başladiğimizda o artik biz olmayiz abdli ve avrupali oluruz hoş kendi ülkesinin insanini sevmeyenler içinu oldukça güzel bir hayal olmali ama bizim için değil bu ülke kendi değerleriyle yükselik kendi yeni bir değer oluşturacaktır.. ülkesinin paçasindan tutup batılı ülkelerin içinde bulunduğu çukura çekmeye çalişanlara rağmen.

    bilim olarak ileri olmasini kast ediyorsan önceki yazdiklarimda onuda söylemiştim.

    "ne söylersen hepsi, ülke beter olsun yok olsun derim senin anlayacağın."

    zaten bu cümleyi kullandiktan sonra pek birşey konuşmaninda manasi kalmiyor sen karşindakinin fikirlerine baştan kapalisin önyargın var ne dese senin için bir anlami yok sen kendi fikirlerinin doğruluğundan o kadar eminsin ki karşindakinin doğrulariyla pek ilgilenmiyorsun.
    ki tüm bunlari yapanda sen değilmişsin gibi karşindakileri kendi fikir kendi zihnindeki doğrularla karşindakini yargiliyorsun. bu tarz düşünenlere kimse birşey anlatamaz kusura bakma senin yazdiklarinla alakali bundan snra cevap yazmayacağim bundan sonraki hayatinda bu huyundan vazgeçmen dileğiyle..

    sizin kadar taraflı olup da tarafsız görünebilen bir kullanıcı(!) görmedim. sırf bu yüzden size saygı duyuyorum ama size cevap vermeye çalışan diğer üyelere daha fazla saygı duyuyorum.

    kısa yazdığında tüm manüplasyonların ortaya çıkıyor, bu yüzden uzun yazıp kafa karıştırmayı tercih ettiğinizi düşünüyorum.

    yazınızdaki bazı yerleri bilerek kalın yaptım ki tiynetiniz anlaşılsın, eroin fabrikası, abd'den icazet almak vs.. ye kadar düşmüş; mesnetsiz iddiaları metine sokuşturmuşsunuz.

    sevgilerle.

    "sen böyle konuşursan karşi taraftan işte bu üslüpla cevap alirsin. o yüzden kurduğunuz cümleleri seçerek yazarsaniz ülke daha hızlı ilerler."


    bana akp yi kurmak için bu yenilikçi hareket in amerikaya niye gittiğinden beyaz sarayın yolunda niye bu kadar mekik dokuduklarından bahset tayyibin israile neden sadakat yemini ettiğinden bahset bunları açıkla izah et türkiyenin ve vatandaşlarının yararına yapıldı değil mi bu eylemler? yoksa türkiyeyi ele geçirme planının bir parçası mıydı?  

    bu söyleme dayanarak verilen bir cevapti; sen böyle birşey söylersen karşı okuma yaparak aşağıdaki sorular ortaya çıkar.


    peki CHP KK neden geziden önce 17-25 aralıktan önce ABD  gitti ?
    HDP demirtaş kobane olaylarindan önce neden ABD gitti ?
    Sarıgül neden gitti ? sende bunlardan bahset ha birde bahsettiğin yapılar bugün neden RTE düşmanliği yapıyor ingiltere kendi bşbakaniyla alakali 5 haber yaparken RTE için neden 17 haber yapıyor ? yoksa türkiyeye ele geçirmek için bir plan mi ? RTE yıpratik CHP-HDP koalisyonu kurup eski özledikleri türkiyeye mi çevirmek istiyorlar ?


    söylediğim şeylern temelini görmeyip cımbızla çekerek manipülasyonu siz yapıyorsunuz.  eroin fabrikasinin kurulmasini mesnetsiz diyerek geçiştiremezisniz. arşivlere bakarak doğruluğunu kanıtlayabilirsiniz https://pbs.twimg.com/media/B9z1symIcAAmrC-.jpg  

    kaldiki ben bundan bahsetmiyorum ben kullanilan üslüpa vurgu yaptim siz bütün kötü propagandalari yapacaksiniz kişiler hakkında ve karşinizdaki insanlari sessiz kalip cevap vememesini bekleyeceksiniz bu ne akla ne insan doğasina uygun bir haraket siz ne kadar üslübünüzü değiştirirseniz karşi tarafinda o kadar değiştirmesine sebep olursunuz bahsettiğim ve vurgu yaptiğim şeyler buyken  sizin yamultup kendinize yarar şekilde lanse etmenizede fırsat vermem..

    ayrıca tarafsiz olduğumuda söylemedim tarafsizlik kelimesinede inanmiyorum zaten kimse tarafsiz değildir. önceki yazilarima baktiysan açık şekilde belirttim taraf olduğumu..

    sizin değişip değişmemeniz benim umrumda değil hocam, kendinizi geliştirin sonra gelin tartışalım. eroin yasaldı hocam, hala eroin diyorsunuz; tedavi amaçlı idi bildiğim kadarıyla, hala nasıl bu saçma konunun üzerinde durabiliyorsunuz şaşırıyorum. bu kadar uzun ve boş yazan birini daha görmedim kusra bakmayın.

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    JonTurk
    JonTurk's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ağustos/2005
    Erkek
    Ekerci bunu yazdı

    @Jon ben sana daha oncesinde cevap verdim hatta sorudugun sorularin cevaplarinida daha oncesinden yazdim fakat sen ya hicbirini sallamadin yada anlamadin.yada cikipta ben yanlis biliomusum demedinde bende bu yuzde sana cevap vermiorum bu bir ima degil. Dinleyen adama anlatilir birseyler.ben senin dinlegidini dusunmedigim icin cevap verme geregi duymadim.su kadarini soleim yanlis bildigin cok sey var.sanki sadece akp medyasi okuyor gibi anlatiyorsun

    birinci yorumunda  şunları yaptı bunlar avrupada olsa %20 civarinda oy alir projeleri yok vs (ki verdim proje bildirgelerini eminim okumadin bile) türkiyeyi 3. dünya ülkesi yapmişsin.

    ikinci verdiğin cevapta projede sadece montaj yok içinde teknoloji gelişmide var demişsin ama bunu somut bir bedene bürümemişsin ? ne vaad ediliyor teknolojik gelişimle ? yuvarlak geçiştirici cümleler değil net cümleler bekliyorum kendi ekran kartı fabrikamizmi açılacak pil teknolojisimi geliştirirlecek ? bana net somut bir cevap vermemişsin. ben görmedim sen gösterirsen tabiki kabullenirim neden kabullenmeyeyim..

    son yazdığında bomba zaten verdiğim cevaplara "her yazdiğini cümle cümle çürütürümde sen anlamazsin plaza bakış açısıyla "odun" göndermesiyle dolu cümleler içeriyordu :) sonra pskolojik bir hamleyle aniden cepheden geri çekiliş neyse yaa alsin ak partide görün bakalım 30 yıl geriden gidelim tarzi cümleleriyle kapaniş yapmişsin.

    ve diyorsun ki cevap verdim üşenmedim bana verdiğin cevaplara tekrar bakdim bir cevap göremedim hocam. "yanlış bildiğin çoook şey varki" bakiş açısı üniversite proflarinin 50 yıl önceki bilimsel verilerle bugün öğrencilerine yaptiği üstten bakış cümlesi gibi olmuş.

    ak pardi medyasi diyorsunda daha öncede söyledim. http://www.medyatava.com/tiraj

    bahsettiğin medyanin düşman medyaya oranina bakabilirsin. bunu yukarida açıklamiştim anlaşilan sen beni dinlemiyorsun sanırım.

    hem böyle cümle kullanirsan bende derim ki sende RTE düşmani medyası okuyor gibi saldiriyorsun derim taktir edersinki  bu ithamlarla gereksiz polemiklere girmenin kimseye faydasi olmaz..

    bizim artik karşidakini tanımlayici cümlelerden çok anlamaya çalişan cümlelere  geçmemiz ülkecek empati yeteneği üzerinde çalişmamiz gerekiyor hatta ilk okullarda ders olarak bile konmali diyeceğim ama bu dersi verecek adamlarin yokluğundan dolayi diyemiyorum..

    selam ve dua ile..

  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RockZs
    RockZs's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Haziran/2002
    Erkek
    JonTurk bunu yazdı
    Ekerci bunu yazdı

    @Jon ben sana daha oncesinde cevap verdim hatta sorudugun sorularin cevaplarinida daha oncesinden yazdim fakat sen ya hicbirini sallamadin yada anlamadin.yada cikipta ben yanlis biliomusum demedinde bende bu yuzde sana cevap vermiorum bu bir ima degil. Dinleyen adama anlatilir birseyler.ben senin dinlegidini dusunmedigim icin cevap verme geregi duymadim.su kadarini soleim yanlis bildigin cok sey var.sanki sadece akp medyasi okuyor gibi anlatiyorsun

    birinci yorumunda  şunları yaptı bunlar avrupada olsa %20 civarinda oy alir projeleri yok vs (ki verdim proje bildirgelerini eminim okumadin bile) türkiyeyi 3. dünya ülkesi yapmişsin.

    ikinci verdiğin cevapta projede sadece montaj yok içinde teknoloji gelişmide var demişsin ama bunu somut bir bedene bürümemişsin ? ne vaad ediliyor teknolojik gelişimle ? yuvarlak geçiştirici cümleler değil net cümleler bekliyorum kendi ekran kartı fabrikamizmi açılacak pil teknolojisimi geliştirirlecek ? bana net somut bir cevap vermemişsin. ben görmedim sen gösterirsen tabiki kabullenirim neden kabullenmeyeyim..

    son yazdığında bomba zaten verdiğim cevaplara "her yazdiğini cümle cümle çürütürümde sen anlamazsin plaza bakış açısıyla "odun" göndermesiyle dolu cümleler içeriyordu :) sonra pskolojik bir hamleyle aniden cepheden geri çekiliş neyse yaa alsin ak partide görün bakalım 30 yıl geriden gidelim tarzi cümleleriyle kapaniş yapmişsin.

    ve diyorsun ki cevap verdim üşenmedim bana verdiğin cevaplara tekrar bakdim bir cevap göremedim hocam. "yanlış bildiğin çoook şey varki" bakiş açısı üniversite proflarinin 50 yıl önceki bilimsel verilerle bugün öğrencilerine yaptiği üstten bakış cümlesi gibi olmuş.

    ak pardi medyasi diyorsunda daha öncede söyledim. http://www.medyatava.com/tiraj

    bahsettiğin medyanin düşman medyaya oranina bakabilirsin. bunu yukarida açıklamiştim anlaşilan sen beni dinlemiyorsun sanırım.

    hem böyle cümle kullanirsan bende derim ki sende RTE düşmani medyası okuyor gibi saldiriyorsun derim taktir edersinki  bu ithamlarla gereksiz polemiklere girmenin kimseye faydasi olmaz..

    bizim artik karşidakini tanımlayici cümlelerden çok anlamaya çalişan cümlelere  geçmemiz ülkecek empati yeteneği üzerinde çalişmamiz gerekiyor hatta ilk okullarda ders olarak bile konmali diyeceğim ama bu dersi verecek adamlarin yokluğundan dolayi diyemiyorum..

    selam ve dua ile..

    hocam bizim hiçbirşey için çalışmamız gerekmiyor, tamamen ortak olma gibi bi' ihtimalimiz yok, hepimiz ömrümüz boyunca kendi bildiğimize göre yaşayacağız.

    tavsiyelerimi hiç takmıyorsun, daha kısa yazarsan daha çok insan okur.

    sevgilerle..

Toplam Hit: 36686 Toplam Mesaj: 320